"Yanlış Ulaşım Politikaları Karum ve Tunalı Hilmi Esnafını Ticari Kayba Uğratıyor" - Son Dakika
Basın Bültenleri

"Yanlış Ulaşım Politikaları Karum ve Tunalı Hilmi Esnafını Ticari Kayba Uğratıyor"

"Yanlış Ulaşım Politikaları Karum ve Tunalı Hilmi Esnafını Ticari Kayba Uğratıyor"

BASIN BÜLTENİDİR.

23.07.2010 16:17

BASIN BÜLTENİDİR.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Karum İş Merkezi ve Tunalı Hilmi Caddesi esnafıyla bir araya geldi. Tanık, esnafın işlerinin durgunluğunun en önemli nedeninin, erişim sorunu ve genel kentleşme politikaları olduğunu belirtti.

Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Karum İş Merkezi, Tunalı Hilmi Caddesi esnafının yanı sıra bölge sakinleriyle bir araya geldi. Esnafın en büyük sorununun müşteri kaybı olduğunu ifade eden Tanık, “Yanlış ulaşım politikaları Atakule esnafını olduğu gibi Karum ve Tunalı Hilmi esnafını da bitirdi” dedi.

“PAYLAŞIMLI YOL ÖNERİMİZİ KABUL ETMEDİLER”

Ankara’daki ulaşım modelinin insanların bir araya gelmesini güçleştirdiğini belirten Tanık, Büyükşehir Belediyesi’ne paylaşımlı yol önerisini sunduklarını ancak olumlu bir yanıt alamadıklarını ifade etti.

Söz konusu öneriyle, günün belli saatlerinde taşıt trafiğine kapatılarak sadece yayalara açılacak olan Tunalı Hilmi Caddesi’nin daha çok insanla teması halinde alışveriş ve sosyal iletişim alanlarının çoğaltılacağını belirten Tanık, şunları kaydetti:

“Önerimiz, ticari aktiviteyi artıracak bir öneriydi. Büyükşehir Belediyesi Karum İş Merkezi, Tunalı Hilmi ve Arjantin Caddesi’ndeki esnafın yaşama sorununa duyarlı olursa kendilerine minnettar olacağız. Ulaşım aksaklıklarının giderilmesi, park ve bekleme alanlarının oluşturulması son derece önemli. Ulaşım alanında düzenlemelere gidilmesi tamamıyla Büyükşehir Belediyesi’nin görev ve yetkileri arasında yer aldığı için biz müdahalede bulunamıyoruz. ”

“TOPLU TAŞIMACILIK DESTEKLENMELİDİR”

Oyun sokaklarında olduğu gibi trafiğin yavaşlatılmasının, paylaşımlı yol uygulamasının ticaret hacmini artırabileceğini vurgulayan Tanık, toplu taşımacılığın da mutlaka desteklenmesi gerektiğini belirtti.

Sakarya Meydanı’nda yapıldığı gibi, Karum önünde de kültür sanat etkinliklerini artırmanın bölgeyi canlandıracağını belirten Tanık, “Karum, Ankara’nın magneti olacak bir ticaret merkezi. Bunun hayata geçmesi için Valiliğe teklif götüreceğiz” dedi.

“ASIL SORUN YEREL DEMOKRASİ VE YÖNETİM”

Esnafın ve bölge sakinlerinin sorunlarını dinleyen Tanık, “İnsan merkezli değil de araç merkezli bir kent oluşturma politikaları pek çok sorunu da beraberinde getiriyor. Ancak en temel sorun, yerel demokrasi ve yönetim sorunudur. Ankaralılar sorunun tespitini yaparak kentine sahip çıkmalıdır” diye konuştu.

“KARUM TERASI SOSYAL MEKANA DÖNÜŞECEK”

Toplantının ardından Karum İş Merkezi terasını gezen Başkan Tanık, söz konusu terasın sosyal mekan haline dönüştürülmesinin, kültür sanat etkinliklerinin gerçekleştirilmesinin bölgeye canlılık kazandıracağını belirtti. Karum yönetiminin bu yönde talepleri olduğunu ifade eden Tanık, belediye olarak konuya sıcak baktıklarını, destekleyici tavırlarını hayata geçireceklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Basın Bültenleri 'Yanlış Ulaşım Politikaları Karum ve Tunalı Hilmi Esnafını Ticari Kayba Uğratıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement