AB Bakanı Bağış, Belçika Dışişleri Bakanı Reynders'le Görüştü - Son Dakika
Dünya

AB Bakanı Bağış, Belçika Dışişleri Bakanı Reynders'le Görüştü

AB Bakanı Bağış, Belçika Dışişleri Bakanı Reynders\'le Görüştü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Didier Reynders'le bir araya geldi.

22.05.2012 19:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Belçika Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Didier Reynders'le bir araya geldi.

Yaklaşık bir saat süren görüşmede Türkiye ve AB arasında pozitif gündem, vize konusu, Kıbrıs sorunu ve ikili ilişkiler ele alındı.

Bağış, görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında, "Belçika, AB üyelik süreci başta olmak üzere uluslararası alanda daima Türkiye'nin güçlü destekleyicisi olmuştur" dedi.

Reynders ise Türkiye'nin katılım müzakerelerini yeni bir ivme kazandırmak ve vize meselesi gibi AB gündeminde tartışılan konularda ilerleme sağlamak için neler yapabileceklerini konuştuklarını belirterek, bu konularda üzerlerine düşeni yapmaya hazır oldukları mesajını verdi.

Diplomatik kaynaklara göre, Reynders, görüşmede Bağış'a, Kıbrıs sorununun Türkiye'nin AB üyelik sürecinden NATO-AB işbirliğine kadar birçok alanı olumsuz etkilediğine işaret ederek, sorunun çözümünde inisiyatif alabileceklerini ve gerekirse bu amaca dönük zirvelere ev sahipliği yapabileceklerini söyledi.

Bağış ise Türkiye'nin Kıbrıs'ta çözümü daima desteklediğini hatırlatarak, AB'nin çözümü tıkayan Rum kesimine baskı kurmasının faydalı olabileceğini belirtti.

Bağış, Belçika'nın Kıbrıs'la ilgili düzenlemek istediği toplantıya, Ada'daki iki tarafın ve isterlerse diğer garantör ülkeler Yunanistan ve İngiltere'nin de davet edilmesi halinde Türkiye'nin böyle bir girişime sıcak bakabileceği mesajını verdi.

Egemen Bağış, Reynders'den, AB ve Türkiye arasında vizesiz seyahat müzakerelerinin başlaması için destek de istedi.

Bağış, Belçika Temsilciler Meclisi Başkanı Andre Flahaut ve Senato Başkanı Sabine de Bethune ile de görüştü.

- BRÜKSEL

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya AB Bakanı Bağış, Belçika Dışişleri Bakanı Reynders'le Görüştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement