ABD'de skandal olay! İdam mahkumunun cezası damar yolu bulunamadığı için ertelendi - Son Dakika
Dünya

ABD'de skandal olay! İdam mahkumunun cezası damar yolu bulunamadığı için ertelendi

ABD'nin Alabama eyaletinde 3 kişiyi öldüren Alan Miller adlı suçlunun zehirli iğneyle idam edilmesine karar verildi. İdam için getirildiği sırada damar yolu bulunamayan mahkumun cezası ertelendi.

24.09.2022 15:42  Güncelleme: 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Alabama eyaletinde geçtiğimiz ay 50 yaşındaki Joe Nathan James Jr isimli bir mahkumun zehirli iğne ile idamı sırasında yaşanan 3 saat boyunca can çekişmesi dünya gündeminde büyük yankı uyandırmıştı. Söz konusu olay ABD tarihinde en uzun süren infaz olarak kayıtlara geçerken ülkedeki 'zehirli iğne' tartışmaları da alevlendi.

Olayın üzerinden kısa bir süre geçmişken aynı eyalet yine benzer bir skandala sahne oldu. Hakkında idam kararı verilen Alabama'lı bir adam, yetkililer damar yolunu bulamadığı için saatlerce infaz masasında bekletildi. Adının Alan Miller olduğu öğrenilen suçlu 1999 yılında Terry Jarvis, Lee Holdbrooks ve Scott Yancy'yi öldürdüğü bir saldırıda suçlu bulunduktan sonra ölüm cezasına çarptırıldı.

ABD'de damar yolu bulunamayan idam mahkumunun cezası gece yarısı ertelendi

ZEHİRLİ İĞNE İSTEMEDİ

Adının Alan Miller olduğu öğrenilen suçlu 1999 yılında Terry Jarvis, Lee Holdbrooks ve Scott Yancy'yi öldürdüğü bir saldırıda suçlu bulunduktan sonra ölüm cezasına çarptırıldı. 57 yaşındaki adam, idam kararı açıklandığında zehirli iğne yerine kendisine yasal olarak sunulan ancak daha önce ABD'de hiç kullanılmamış bir yöntem olan 'nitrojen hipoksi' ile infaz edilmek konusundaki talebini resmi makamlara iletti. Miller'ın 'nitrojen hipoksi' talebi yasal süreçler nedeniyle ancak 2018 yılında onaylandı. Ancak ABD Bölge Yargıcı R. Austin Huffaker yasal prosedürdeki sorunlar nedeni ile idam şeklini 'zehirli iğne' olarak değiştirdi ve infaz tarihini belirledi.

ABD'de damar yolu bulunamayan idam mahkumunun cezası gece yarısı ertelendi

DAMAR YOLU BİR TÜRLÜ BULUNAMADI

İdamın gerçekleştirileceği gün yetkililer saatler boyunca yaptıkları tüm denemelere rağmen Miller'ın kolunda bir türlü damar yolu bulamadı. Hali hazırda 'zehirli iğne' yönteminden korkan ve bu şekilde idam edilmek istemeyen mahkumun kolları delik deşik bir hale geldikten sonra akşam 11:30 civarında infazın ertelenmesine karar verildi.

ABD'de damar yolu bulunamayan idam mahkumunun cezası gece yarısı ertelendi

AVUKATLARI KANIT TOPLUYOR

'Alabama katili' olarak tanınan adam saatlerce idam masasında bekledikten sonra hücresine geri döndü. Kamuoyu yıllardır yılan hikayesine dönen idamı tartışırken, Miller'ın avukatları infaz girişiminden kaynaklanan yaralanmalar için kanıt topluyor.

ABD\'de skandal olay! İdam mahkumunun cezası damar yolu bulunamadığı için ertelendi

Son Dakika Dünya ABD'de skandal olay! İdam mahkumunun cezası damar yolu bulunamadığı için ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.

  • Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
    12:31 Çanakkale'de Alabora Olan Bottaki Göçmenleri Arama Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

    Çanakkale'nin Eceabat ilçesi açıklarında 15 Mart'ta alabora olan botta kayıp düzensiz göçmenleri arama kurtarma çalışmaları 15'inci gününde denizden, havadan ve karadan devam ediyor. Şu ana kadar 4 göçmen sağ kurtarılırken, 23 göçmenin cansız bedenine ulaşıldı. Çalışmalar Sahil Güvenlik, AFAD, Polis, Jandarma ve Sağlık teşkilatları iş birliğinde yürütülüyor.

  • İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti
    12:01 İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu 71 Filistinli daha hayatını kaybetti

    İsrail'in son 24 saatte Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 71 Filistinlinin daha hayatını kaybetmesi ile 7 Ekim'den bu yana toplam can kaybı 32 bin 623'e yükseldi. İsrail'in saldırılarına öldürülen gazeteci sayısı ise 137 oldu.

  • İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor
    11:57 İsrail, Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya geçişini kısıtlıyor

    İsrail, ramazan ayının üçüncü cumasında da Batı Şeria'daki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'da namaz kılmak için Kudüs'e geçişinde kısıtlamalarını uygularken, çok sayıda kişinin geçişine izin vermedi. İsrail güçleri, kontrol noktalarında kimlik kontrolü yaparak geçmek isteyen Filistinlilere engel oldu. Özel izinleri olan bazı Filistinlilerin de Kudüs'e girişi engellendi. İsrail'in bu kısıtlamaları, Filistinlilerin Kudüs'e ve Mescid-i Aksa'ya ulaşmasını engellemek için yapıldığı düşünülüyor.


Advertisement