Akıncı Üssü İddianamesi Mahkemede: 'Askeri Kanadın Bir Numarası Akın Öztürk' - Son Dakika
Dünya
BBC

Akıncı Üssü İddianamesi Mahkemede: 'Askeri Kanadın Bir Numarası Akın Öztürk'

Akıncı Üssü İddianamesi Mahkemede: \'Askeri Kanadın Bir Numarası Akın Öztürk\'

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi" olarak tanımladığı üsteki eylemlere ilişkin iddianameyi tamamlayarak mahkeme gönderdi.

31.03.2017 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, "15 Temmuz darbe girişiminin yönetim merkezi" olarak tanımladığı Akıncı Hava Üssü'ndeki eylemlere ilişkin iddianameyi tamamlayarak mahkeme gönderdi.

İddianamede bir numaralı şüpheli olarak Fethullah Gülen, iki numaralı şüpheli olarak ise Adil Öksüz gösterildi.

Darbe girişimi sonrası tutuklanan eski Hava Kuvvetleri Komutanı Akın Öztürk ise "askeri kanadın bir numarası" olarak iddianameye girdi.

'25 F-16 uçağı havalandı'

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ın hazırladığı iddianameye göre darbe girişimi gecesi, toplam 25 F-16 uçağı havalandı ve bunlardan 11'i bombalama faaliyetine katıldı.

İddianamede, pilotlardan ikisinin İstanbul üzerinde alçak uçuş yaptığı, iki F-16 pilotunun da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağını takiple görevlendirildiği belirtildi. Kalan 10 F-16 pilotunun da Ankara üzerinde alçak uçuş yaptığı kaydedildi.

Akıncı Üssü İddianamesi Mahkemede: 'Askeri Kanadın Bir Numarası Akın Öztürk'
3 numaralı şüpheli Kemal Batmaz

İddianamede, toplam 45 kişi için 303'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

3 numaralı şüpheli olarak Sincan Cezaevi'nde bulunan Kemal Batmaz'ın gösterdildiği iddianamede, Kayseri, Diyarbakır, Adana İncirlik Üssü'nden kalkan uçaklar ile İstanbul SAT Komutanlığından gelen darbecilerin, Akıncı Üssü'ndeki eylemlere katılması ve Konya MAK timinin İstanbul'daki darbe karşıtı komutanları Akıncı Üssü'ne kaçırması olayları da yer alıyor.

Ayrıca TBMM'nin, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparkın, Özel Harekat Daire Başkanlığının, TÜRKSAT'ın ve Ankara Emniyet Müdürlüğünün bombalanmasının da Akıncı Üssü'nden komuta edildiği belirtiliyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya Akıncı Üssü İddianamesi Mahkemede: 'Askeri Kanadın Bir Numarası Akın Öztürk' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement