Ankara, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı - Son Dakika
Dünya

Ankara, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı

Ankara, Itb Berlin Turizm Fuarı\'nda Tanıtıldı

Ankara, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan ITB Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

12.03.2012 11:31

Ankara, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ve dünyanın en önemli turizm fuarlarından olan ITB Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtıldı.

Bu yıl 46.'sı düzenlenen ve 187 ülkeden 10 bin 644 şirketin katıldığı fuarda yerini alan Ankara standı, büyük ilgi gördü. Ankara'nın tanıtımı için Berlin'de bulunan Vali Yardımcısı Yıldırım Uçar, fuarda yaptığı açıklamada "İlk kez Berlin Turizm Fuarı'nda Ankara'yı temsil ediyoruz. Bu fuarı bir fırsat olarak değerlendirdik. Ankara'ya gelen turist sayısının artacağını umut ediyoruz ve umut ile çalışmamıza devam ediyoruz. Bu fuara gelirken biz Ankara Valiliği önderliğinde, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü,

Ankara Ticaret ve Sanayi Odası, Ankara Kalkınma Ajansı, Ankaralılar ve Ankara Tanıtma Vakfı, Kızılcahamam Belediyesi ortak olarak geldik ve bütün Ankara'daki tanıtım çalışmalarını hep birlikte yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Ankara'nın tanıtımı için ITB Berlin Fuarı'nda bulunan Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı Halil Şıvgın ise " Türkiye, dünyada turizmde 7. sırada ama Ankara turizm fakiri. Türkiye tanıtılmış ama Ankara tanıtılmamış. Bundan sonra Türkiye tanıtımının yanına Ankara tanıtımı ilave olacak ve Ankara bütün dünyaya güzel bir şekilde tanıtılacak" ifadelerini kullandı.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Gürkan Yılmaz da Ankara'da kongre merkezinin inşası ve kongre turizmi için arsa tahsis etmek gibi faaliyetler içinde bulunduklarını belirterek "Fuara ilk defa geldiğimiz için gözlemleme yapıyoruz. Burada eksikliklerimizi gördük. İnşallah Rusya'da daha başarılı olacağız. Sonraki fuarlarda Ankara olarak daha büyük stant, daha çok katılımcı ve daha çok yetkiliyle inşallah bu fuarlarda bulunacağız" dedi.

Ankara Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Şube Müdürü Kudret Cabılar, Vali Alaattin Yüksel'in turizme büyük önem verdiğini vurguladı. Ankara'da sağlık turizminin pek tanınmamasına rağmen ileride bulunduğunu ve önemli müzelere sahip olduğunu belirten Cabılar, "Ankara'nın 7 ilçesinde termal turizm var. Tarihi ipek yolu üzerinde 4 ilçemiz var: Ayaş, Beypazarı, Nallıhan ve Güdül olmak üzere. Ankara'nın şu anda dünya çapında tanınan ve ödül alınan Hamamönü'nde yapılan örnek bir çalışması var. Büyükşehir

Belediyesi'nin yapmış olduğu Hacıbayram Veli'nin tekrar restorasyonu var" şeklinde konuştu.

7 Mart'ta başlayan ITB Berlin Turizm Fuarı, dün sona erdi. - BERLİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Ankara, Itb Berlin Turizm Fuarı'nda Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement