AP Üyesi Emine Bozkurt, Erdoğan'ı Hem Kutladı Hem De Eleştirdi - Son Dakika
Dünya

AP Üyesi Emine Bozkurt, Erdoğan'ı Hem Kutladı Hem De Eleştirdi

AP Üyesi Emine Bozkurt, Erdoğan\'ı Hem Kutladı Hem De Eleştirdi

AP üyesi sosyalist Emine Bozkurt, seçim zaferinden dolayı Başbakan Erdoğan'ı kutlarken, Kadından Sorumlu Bakanlığı'nın kaldırılmasını ise "yanlış adım" olarak niteledi

13.06.2011 18:05

Avrupa Parlamentosu AP Sosyalist grup üyesi Emine Bozkurt, seçim zaferinden dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kutlarken, Avrupa Birliği Bakanlığı'nın kurulmasının "son derece olumlu", Kadından Sorumlu Bakanlığı'nın kaldırılmasının ise "yanlış adım" olduğunu savundu.

Emine Bozkurt, 12 Haziran seçimlerinde elde ettikleri başarından dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdogan'ı ve Adalet ve Kalkınma Partisi'ni kutlarken, "Umarım bu yeni dönem de Türkiye'nin yasa ve uygulamalarıyla Avrupa Birliği üyeliğine her geçen gün bir adım daha yaklaştığı bir dönem olur" dedi.

Bozkurt, "Bu açıdan bakıldığında, bir Avrupa Birliği Bakanlığı'nın kurulusunu son derece olumlu buluyorum. Bu yeni yapılanmayı, Avrupa Birliği üyeliğinin Türkiye için hala merkezi bir yer teşkil ettiğinin ve Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üyelik sürecine bağlılığının bir göstergesi olarak görüyorum" ifadelerini de kutladı.

Seçim zaferinin, en kısa zamanda, insan hak ve hürriyetlerini temel alan ve toplumsal mutabakata dayalı bir Anayasa hazırlama süreci ile taçlandırılmanı dilediğini de söyleyen Bozkurt, şöyle devam etti:

"Bununla birlikte, Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'de Kadın Hakları Raportörü olarak, Kadından Sorumlu Devlet Bakanlığının yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın kurulması ve kadın-erkek eşitliğinin yerleştirme konusunda çok önemli bir rolü olması gereken Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü'nün güçlendirilmesi gerekirken etkisiz hale getirilmesinin çok yanlış atılmış adımlar olduğunu düşünüyorum.

Kadın hakları konusunda bir geriye gidisi temsil eden bu ve bunun gibi üzücü gelişmelerin Türkiye'nin üyelik sürecini olumsuz yönde etkileyebilecek nitelikte olduğunun altını çizmenin de Avrupa Parlamentosu Milletvekili olarak sorumluluklarım dahilinde olduğunu düşünüyorum. " - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya AP Üyesi Emine Bozkurt, Erdoğan'ı Hem Kutladı Hem De Eleştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement