Arap Baharı'nın Uğradığı Bahreyn'in Kralı Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika
Dünya

Arap Baharı'nın Uğradığı Bahreyn'in Kralı Türkiye'ye Geliyor

Arap Baharı\'nın Uğradığı Bahreyn\'in Kralı Türkiye\'ye Geliyor

Şubat ayında başlayan protestolarla Arap Baharı'nın ilk görüldüğü ülkelerden biri olan Bahreyn'in Kralı Hamad bin İsa Al-Halife bugün Türkiye'ye geliyor.

02.09.2011 12:04

Şubat ayında başlayan protestolarla Arap Baharı'nın ilk görüldüğü ülkelerden biri olan Bahreyn'in Kralı Hamad bin İsa Al-Halife bugün Türkiye'ye geliyor.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre Kral 2-5 Eylül 2011 tarihlerinde Türkiye'ye özel bir ziyarette bulunacak. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Kral Hamad ile yarın İstanbul'da bir çalışma yemeğinde biraraya gelecek. Görüşmede, Bahreyn Krallığı ile ikili ilişkiler, Bahreyn'deki durum ve bölgedeki son gelişmeler değerlendirilecek.

-ARAP BAHARI'NIN UĞRADIĞI ÜLKELERDEN-

Bahreyn 2011'de patlak veren halk isyanlarıyla başlayan "Arap Baharı"nın uğradığı ülkelerden biri olarak tanınıyor. Son olarak dün, Şiiler protestocular arasında bulunan 14 yaşındaki bir çocuğun göz yaşartıcı bombanın isabet etmesi nedeniyle yaşamını yitirdiğini iddia ettiler.

Bahreyn'de yönetim karşıtı gösterilerin başladığı Şubat ayından bu yana 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği belirtiliyor. Kral El Halif, kurbanlar için tazminat ödemeyi kabul etmişti.

Bahreyn'de yönetim ve muhalif liderler arasında uzlaşma görüşmeleri Temmuz ayında başlamış, ancak ülkedeki Şii liderler görüşmeleri terk etmişti. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Arap Baharı'nın Uğradığı Bahreyn'in Kralı Türkiye'ye Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement