Arap Birliği, İsrail'in 2 yaşındaki Filistinli bebeği öldürmesiyle ilgili uluslararası soruşturma çağrısı yaptı - Son Dakika
Dünya

Arap Birliği, İsrail'in 2 yaşındaki Filistinli bebeği öldürmesiyle ilgili uluslararası soruşturma çağrısı yaptı

Arap Birliği, İsrail\'in 2 yaşındaki Filistinli bebeği öldürmesiyle ilgili uluslararası soruşturma çağrısı yaptı

Arap Birliği, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da başından vurarak ağır yaraladığı 2 yaşındaki Filistinli Muhammed et-Temimi'nin ölümüyle ilgili 'uluslararası soruşturma' çağrısında bulundu. İsrail güçlerinin 2023 başından beri öldürdüğü çocuk sayısının 28'e ulaştığını kaydeden Arap Birliği, Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına Muhammed bebeğin kasten öldürülmesi suçuna ilişkin bağımsız bir uluslararası soruşturma yürütme ve bu suçu işleyenlerden hesap sorma çağrısında bulundu.

06.06.2023 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arap Birliği, İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'da başından vurarak ağır yaraladığı 2 yaşındaki Filistinli Muhammed et-Temimi'nin ölümüyle ilgili "uluslararası soruşturma" çağrısında bulundu.

Arap Birliğinin Filistin ve işgal altındaki Arap topraklarından sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Said Ebu Ali, yaptığı açıklamada, İsrail güçlerinin Filistinli bebek Muhammed'e karşı işlediği suçun insanlığa karşı işlenmiş olduğunu belirtti. Bunun uluslararası hukukun, insan hakları ve çocuk haklarına ilişkin sözleşmelerin açık bir ihlali olduğunu vurgulayan Ebu Ali, İsrail güçlerinin 2023 başından beri öldürdüğü çocuk sayısının 28'e ulaştığını kaydetti.

Birleşmiş Milletler (BM) ve uluslararası insan hakları kuruluşlarına Muhammed bebeğin kasten öldürülmesi suçuna ilişkin bağımsız bir uluslararası soruşturma yürütme ve bu suçu işleyenlerden hesap sorma çağrısında bulunan Ebu Ali, "İşgalci makamların sürekli soruşturma ve cezadan kaçıyor olması ve uluslararası sessizlik, İsrail'i suç işlemeye devam etmesi konusunda teşvik ediyor." ifadelerini kullandı.

İsrail askerleri, 1 Haziran'da Batı Şeria'daki yasa dışı Yahudi yerleşim birimi Neveh Tzuf'a "ateş eden Filistinlileri bulma" gerekçesiyle civardaki Nebi Salih beldesine baskın düzenlemiş, beldeye giriş-çıkışları kapatmıştı.

Baskın sırasında İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu 2 yaşındaki Muhammed başından, babası Heysem Temimi de omzundan yaralanmıştı. Filistinli bebek kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Arap Birliği, İsrail'in 2 yaşındaki Filistinli bebeği öldürmesiyle ilgili uluslararası soruşturma çağrısı yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor
    21:58 TİKA, Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor

    Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Macaristan, Bosna Hersek ve Arnavutluk'ta çalışmalarını sürdürüyor. TİKA, Budapeşte'de "Geçmişten Günümüze Türk-Macar İlişkileri" konulu sempozyum düzenledi. Bosna Hersek emniyet mensuplarına "Yolsuzlukla Mücadele Eğitimi" verildi. Arnavutluk'ta "Osmanlı'da Göriceli İki Önemli Şahsiyet: İmrahor İlyas Bey ve Koçi Bey Sempozyumu" düzenlendi.

  • ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı
    21:52 ABD'de Trump'ın yargılandığı dava önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı tarihi 'sus payı' davasının görüldüğü mahkeme binasının önünde bir kişi kendini yaktı. Görgü tanıkları, ABD'nin New York kentinde havaya broşürler atan bir erkeğin bir tenekeden kendisini yakıta buladığını ve ateşe verdiğini anlattı. Olay yerinden sedyeyle götürülen kişinin durumu bilinmiyor. Polis, olay yerini kordon altına alırken, yerde kalan bir sırt çantası ve çantanın kenarında 'şeytan milyarderler' başlıklı bir broşür olduğu belirtildi. Trump'ın suçlu bulunması halinde dört yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilir.


Advertisement