Arkadaşları İçin Katliam Yaptılar - Son Dakika
Dünya

Arkadaşları İçin Katliam Yaptılar

Belçika'nın en büyük kentlerinden Liege'de Saint-Lambert meydanı korkunç bir saldırıya sahne oldu.

13.12.2011 18:00  Güncelleme: 10:36

Belçika'nın doğusundaki Liege kentinde düzenlenen bombalı ve tüfekli saldırıda ölenlerin sayısının 4'e yükseldiği bildirildi. Kaç kisi oldukları tam olarak bilinmeyen saldırganların tutuklu bir arkadaşlarını adalet sarayından kaçırmak için bina önünde kaos yaratmak amacıyla saldırıyı düzenledikleri iddia ediliyor. Saldırganlardan birinin 32 yaşında Nordine Amrani isimli bir kişi olduğu belirtildi.

Belçika haber ajansı Belga'nın haberine göre ise, kent merkezindeki bir otobüs durağına 40 yaşlarında bir kişi el bombalarıyla saldırıda bulundu. En az dört patlamanın duyulduğu saldırıda daha sonra silah sesleri yükseldi.

Saldırılarda en az 50 kişinin yaralandığı belirtiliyor. Belçika basını adalet sarayı çevresinde polisle, saldırgan arasında çatışmaların sürdüğünü ve güvenlik güçlerinin, bölgedeki dükkan sahiplerinden kapıları kilitli tutmalarını, ışıkları kapatmalarını istedi.

Belçika televizyonu RTL ise, Belçika polisinin el bombalı ve otomotik silahlı üç kişinin peşinde olduğunu iddia etti. Haberde bir saldırganın patlama sırasında öldüğü, diğer saldırganların ise kaçtığı belirtildi.

Belçika gazetesi Le Soir'un internet sitesindeki habere göre ise, polisle saldırganlar arasındaki çatışma esnasında iki yaşında bir çocuğun ağır yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Arkadaşları İçin Katliam Yaptılar
Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Arkadaşları İçin Katliam Yaptılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement