Atina'da Konya'nın Sille Beldesindeki Kilise ve Tarihi Kültürel Değerlerin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika
Dünya

Atina'da Konya'nın Sille Beldesindeki Kilise ve Tarihi Kültürel Değerlerin Tanıtımı Yapıldı

Atina\'da Konya\'nın Sille Beldesindeki Kilise ve Tarihi Kültürel Değerlerin Tanıtımı Yapıldı

ATİNA (İHA) – Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Konya'daki Sille köyünde yer alan Rum Ortodokslara ait tarihi kilise ve diğer kültürel değerlerin tanıtımına yönelik "Oh my God, Sille" adlı serginin açılışı yapıldı.
Türkiye Cumhuriyeti Avrupa"...

02.12.2013 22:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ATİNA (İHA) – Yunanistan'ın başkenti Atina'da, Konya'daki Sille köyünde yer alan Rum Ortodokslara ait tarihi kilise ve diğer kültürel değerlerin tanıtımına yönelik "Oh my God, Sille" adlı serginin açılışı yapıldı.

Türkiye Cumhuriyeti Avrupa Birliği Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Atina Büyükelçiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Atina-Pire Başkonsolosluğunun himayesinde, Konya Büyükşehir Belediyesi, Kılıçarslan Gençlik Merkezi, İmrozlular Derneği işbirliği ile, Konya'daki Sille köyünde yer alan Rum Ortodokslara ait tarihi kilise ve diğer kültürel değerlerin tanıtımına yönelik "Oh my God, Sille" adlı serginin açılışı, Yunanistan'ın başkenti Atina'da yapıldı.

Nea Smyrni Yeni İzmir adresinde bulunan İmrozlular Derneği Genel Merkezinde düzenlenen serginin açılışı Türkiye Atina Büyükelçisi Kerim Uras tarafından yapıldı. Büyükelçi Uras, yaptığı konuşmada Türkiye'de kültürel mirasların korunmasında çok önemli adımlar atıldığını ve bir çok kilisenin restorasyon çalışmalarının hızla devam ettiğini söyleyerek serginin faydalı bir etkinlik olduğunu ifade etti. Uras, aynı zamanda Rodos adasındaki sel felaketinden hemen sonra Yunan makamlarının da zarar görmüş olan camilerin tadilatı için çalışmalar yapmalarının Yunanistan'da buna benzer adımların atıldığının göstergesi olduğunu söyledi.

Mübadeleden sonra Yunanistan'a yerleşen Sillelilerin çocukları ve torunları da etkinlikte bulundu. Aynı zamanda Sillelilerin 1850 yılında giydikleri gelinlik de gösterildi. Daha sonra Büyükelçi Uras ve beraberindeki heyet sergiyi gezdi. - ATİNA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Atina'da Konya'nın Sille Beldesindeki Kilise ve Tarihi Kültürel Değerlerin Tanıtımı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement