Azerbaycan, Hocalı Katliamı'nın faillerinden birini yakaladı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Azerbaycan, Hocalı Katliamı'nın faillerinden birini yakaladı

02.11.2023 13:51

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, Hocalı Katliamı'nın faillerinden Madat Babayan'ı yakaladığını duyurdu. Babayan'ın sorgusunda, Hocalı'da yer aldığını ve katliamda sivil Azerbaycanlılara işkence yapıldığını itiraf etti. Ayrıca, Babayan'ın Hocalı'da yaptıkları yağmalarla ilgili de itirafları olduğu ve toplu mezarların yerini gösterdiği belirtildi. Hocalı Katliamı, 26 Şubat 1992'de Ermeni güçlerince 613 sivilin katledildiği bir olaydır.

Azerbaycan Devlet Güvenlik Servisi, 1992'de Ermeni güçlerce Azerbaycanlılara karşı gerçekleştirilen Hocalı Katliamı'nın faillerinden birinin yakalandığını duyurdu.

Devlet Güvenlik Servisinden yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusunun 19 Eylül'de Karabağ'da gerçekleştirdiği antiterör operasyonunda Hocalı Katliamı'nın faillerinden Madat Babayan'ın yakalandığı bildirildi.

Açıklamada, Babayan'ın sorgusunda, Hocalı'da sivil Azerbaycanlıların katliamında yer aldığını, cesetlere hakaret ve esirlere işkence eylemlerine tanıklık ettiği itirafında bulunduğu belirtildi.

Babayan'ın, Hocalı'da yaptıkları yağmalarla ilgili de itirafları olduğu ve katlettikten sonra gömdükleri Azerbaycanlıların toplu mezarlarının yerini gösterdiği kaydedildi.

Hocalı'da, 26 Şubat 1992'de Ermeni güçlerince 613 sivil katledilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Azerbaycan, Hocalı Katliamı'nın faillerinden birini yakaladı - Son Dakika


Advertisement