Azerbaycan'da, sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı yakalandı - Son Dakika
Dünya

Azerbaycan'da, sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı yakalandı

Azerbaycan\'da, sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı yakalandı

Azerbaycan Başsavcılığı, Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı Davit Babayan'ın yakalandığını duyurdu. Babayan'ın, 2013-2023 yılları arasında sözde Ermeni yönetiminde çeşitli görevlerde bulunduğu ve 2. Karabağ Savaşı döneminde Gence şehrine yapılan balistik füze saldırısıyla bağlantısı olduğu tespit edidi.

30.09.2023 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan Başsavcılığı, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesindeki sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı olan ve mahkemenin hakkında gıyabi tutuklama kararı verdiği Davit Babayan'ın yakalandığını duyurdu.

YAKALANDI

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, 2013 ile 2023 arasında sözde Ermeni yönetiminde cumhurbaşkanlığı sekreter yardımcısı, dışişlerinden sorumlu cumhurbaşkanı müşaviri ve dışişleri bakanı görevlerinde bulunan Babayan'ın yakalandığı bildirildi.

FÜZE SALDIRISI İLE BAĞLANTISI TESPİT EDİLDİ

Açıklamada, Babayan'ın sözde Ermeni yönetiminin diğer yöneticileri gibi 2. Karabağ Savaşı döneminde Gence şehrine balistik füze saldırısı ile bağlantısı olduğunun tespit edildiği kaydedildi.

ULUSLARARASI ARAMA KARARI ÇIKARILMIŞTI

Azerbaycan mahkemelerinin, sözde rejimde görev alan Babayan için önceden gıyabi tutuklama kararı verdiği ve hakkında da uluslararası arama kararı çıkartıldığı hatırlatıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Azerbaycan'da, sözde Ermeni yönetiminin eski dışişleri bakanı yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement