Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Frans Timmermans ile telefonla görüştü.
Bakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, Avrupa Birliği Komisyonu Birinci Başkan Yardımcısı Timmermans'la dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, düzensiz göç bağlamında AB ile varılan mutabakatın uygulanması ve geri kabul/vize serbestisi düzenlemelerinin karşılıklı olarak hayata geçirilmesi hususunda görüş alışverişinde bulunuldu.
Bu çerçevede, Timmermans ile önümüzdeki günlerde Dışişleri Bakanı düzeyinde, "En Az Gelişmiş Ülkeler İstanbul Eylem Planı Gözden Geçirme Toplantısı" marjında (27-29 Mayıs tarihlerinde) Antalya'da veya Ankara'da bir araya gelinmesi konusunda ilke mutabakatına varıldı. - ANKARA
Son Dakika › Dünya › Bakan Çavuşoğlu, AB Komisyonu Birinci Yardımcısı Timmermans ile Telefon Görüşmesi Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?