Bakan Kılıç, KKTC 1. Üniversite Spor Oyunları'nın Açılışına Katıldı - Son Dakika
Dünya

Bakan Kılıç, KKTC 1. Üniversite Spor Oyunları'nın Açılışına Katıldı

Bakan Kılıç, KKTC 1. Üniversite Spor Oyunları\'nın Açılışına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu yıl ilki düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üniversite Spor Oyunları'nın açılışını, "KKTC'de gurur günü" olarak niteledi.

17.04.2013 10:23

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bu yıl ilki düzenlenen Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Üniversite Spor Oyunları'nın açılışını, "KKTC'de gurur günü" olarak niteledi.

Açılışa, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Başbakan İrsen Küçük, Milli Eğitim, Gençlik ve Spor Bakanı Mutlu Atasayan, vekiller ve çok sayıda davetli katıldı.

Kılıç açılışta yaptığı konuşmada, "KKTC'de bir gurur günü. Ben de sizlerle birlikte buna ortak olmak istiyorum. KKTC tarihinin, uluslar arası spor organizasyonunu bugün 7 ülkenin gençleri ile birlikte gerçekleştiriyoruz. İnanıyorum ki bu bir ilk adımdır. İnanıyorum ki atılacak bu ilk adımla birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve gençlerimiz daha nice uluslar arası spor organizasyonunda akranları ile buluşma, tanışma, kaynaşma imkanını bulacaklar" dedi.

"HAKSIZ AMBARGOLAR EN ÇOK GENÇLERİ ETKİLEMEKTE"

Bakan Kılıç, "Maalesef Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerinde uygulanmakta olan haksız ve dayanaksız ambargolar uluslar arası hukuku ve uluslar arası toplumu hiçe sayan yaklaşımlar, en büyük zarar ve ziyanı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk gençliği üzerinde meydana getirmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Türk gençliği maalesef dünyadan soyutlanmakta, uluslar arası spor organizasyonlarında yarışamamakta, dolayısıyla sportif gelişimini sürdürememektedir. Bu anlayış, sporun temsil ettiği bütün değerlere aykırı olan bir anlayıştır. Spor birliktir, spor beraberliktir, spor kardeşliktir, spor centilmenliktir ve spor dayanışma ortamına farklılıkları taşıyabilmektir. Atılan bu adım, bu izolasyon ve ambargoların son bulması adına önemli bir umut ışığıdır" şeklinde konuştu.

Kılıç konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, spor tesisleri, atletizm pistleri, spor salonları, gençlik merkezleri ve öğrenci gibi yatırımlarla hem Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının, hem de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençlerinin, adadaki Türk gençlerinin her zaman yanındadır, yanında olmaya devam edecektir. Adadaki Türk gençlerini, yavru vatandaki Türk gençlerini, Türkiye Cumhuriyeti'ndeki gençlerimizden hiçbir zaman farklı görmedik. Hiçbir zaman ayrıştırmadık. Hiçbir zaman ayrı değerlendirmedik."

BAŞBAKAN ERDOĞAN'IN BAŞARI DİLEKLERİNİ İLETTİ

Kılıç ayrıca, "Anadolu'da adettir, her an gelmesi muhtemel misafir için masaya fazladan bir kaşık konulur. Biz de Türkiye'de planlarımızı yaparken, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki gençlerimizi düşünerek, hep planlarımıza, bir fazla, bir de Kıbrıs için yaklaşımı ile bugüne kadar baktık, bundan sonra da böyle yapacağız. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne, gerekse Türk gençliğine verdiği önem apaçık meydandadır. Bu vesile ile Sayın Başbakanımızın hükümetimiz adına adadaki üniversite oyunlarına yönelik başarı dileklerini sizlere iletiyorum" ifadelerini kullandı. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Bakan Kılıç, KKTC 1. Üniversite Spor Oyunları'nın Açılışına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement