Ticaret Bakanı Mehmet Muş Finlandiya'da resmi temaslarda bulundu - Son Dakika
Dünya

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Finlandiya'da resmi temaslarda bulundu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Finlandiya\'da resmi temaslarda bulundu

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

12.01.2023 15:52  Güncelleme: 16:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de iki ülkenin ekonomik ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesine ilişkin resmi görüşmeler gerçekleştirdi.

Muş, sosyal medya hesabından temaslarına ilişkin paylaşımlarda bulundu.

İlk paylaşımında, Helsinki'de Finlandiya Kalkınma İşbirliği ve Dış Ticaret Bakanı Ville Skinnari ile bir araya geldiğini aktaran Muş, görüşmede, ikili ticari ve ekonomik ilişkileri kapsamlı şekilde ele aldıklarını bildirdi.

Muş, daha sonra Skinnari ve iş dünyası temsilcilerinin katılımlarıyla "Finlandiya- Türkiye İş Dünyası Toplantısı"nı gerçekleştirdiklerini belirterek, "İkili ticari ve ekonomik ilişkilerimizi daha ileri seviyelere taşımanın yollarını ele aldık." ifadesini kullandı.

Ekonomi Bakanı Mika Lintila ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiğini de paylaşan Muş, bu görüşmede de ticari ve ekonomik ilişkileri değerlendirdiklerine işaret etti.

Muş, temasları kapsamında Ulaştırma ve Haberleşme Bakanı Timo Harakka ile de görüşürken, bu görüşmeye ilişkin olarak, "Ticaret, ulaştırma ve bilgi iletişim teknolojileri gibi alanlarda birlikte atılabilecek adımlara ilişkin istişarelerde bulunduk." değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Muş, dün de Estonya'da temaslarda bulunmuştu. Muş, bu ülkenin Girişimcilik ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Kristjan Jarvan ile Tallinn'de bir araya gelmiş ve Türkiye-Estonya Ortak Ekonomi ve Ticaret Komisyonu Kurucu Deklarasyonu'nu imzalamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Ticaret Bakanı Mehmet Muş Finlandiya'da resmi temaslarda bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement