Beyaz Saray, Guantanamo'nun Kapatılmasına Dair Planı Kongre'ye Yolladı - Son Dakika
Dünya

Beyaz Saray, Guantanamo'nun Kapatılmasına Dair Planı Kongre'ye Yolladı

Beyaz Saray bugün Guantanamo'nun kapatılmasına dair uzun zamandır bekletilen planı Kongre'ye yolladı. Obama'nın planı, tutukluların bir kısmının Amerikan topraklarına getirilmesine odaklanıyor.

23.02.2016 17:50  Güncelleme: 18:04

Beyaz Saray'da gazetecilerin karşısına geçen Obama, Guantanamo'daki gözatlı tesislerinin, ülkenin ulusal güvenliği ve ABD değerlerini zayıflattığını belirtti. Obama, yedi yıldır, Guantanamo'nun kapatılması için büyük uğraş verdiğini belirtti. Beyaz Saray bugün Guantanamo Hapishanesi'nin kapatılmasına dair uzun zamandır bekletilen planı Kongre'ye yolladı. Bu başkan Obama'nın ilk amaçlarından birini tutma yolunda önemli bir adım. Plana göre 30 ila 60 arasında tutuklu aralarında muhtemelen Güney Carolina, Kansas ve Colorado'nun bulunduğu Amerikan topraklarına getirilecek.

TUTUKLULAR AMERİKAN TOPRAKLARINA GETİRİLECEK

Obama'nın planı 30 ila 60 arasında tutukluyu aralarında muhtemelen Güney Carolina, Kansas ve Colorado'nun bulunduğu Amerikan topraklarına getirmeye odaklanıyor. 91 tutukludan geri kalanlar, diğer ülkelere transfer edilecek.

HAPİSHANE AMERİKAN GÜCÜNE ZARAR VERİYOR

Obama'nın Guantanamo'yu kapatmaya yönelik çabaları, selefi Başkan Bush'un başlattığı sözde teröre savaş dönemini kapatma uğraşlarının bir parçası. Amerikan gücüne zarar verir bir simge haline gelen hapishaneyi kapatmayı umuyor.

GUANTANAMO KAMPI

Guantanamo Kampı, 2002 yılından itibaren askeri hapishane olarak kullanılmakta olan, Guantanamo körfezi askeri üssü nün bir bölümüne verilen isim.

Burada, başta Afganistan olmak üzere çeşitli ülkelerde ele geçirilen, El-Kaide ve Taliban ile ilgisi olduğundan şüphelenen kişiler tutulmaktadır. Üç bölüme ayrılır: Kamp Delta (ki buna Kamp Echo da dahildir), Kamp İguana ve artık kapatılmış olan Kamp X-Ray. Tesis zaman zaman Guantanamo, Gitmo veya Kamp X-Ray olarak anılmaktadır.

Kaynak: nytimes.com, CHARLIE SAVAGE ve JULIE HIRSCHFELD DAVIS.

Beyaz Saray, Guantanamo\'nun Kapatılmasına Dair Planı Kongre\'ye Yolladı

Son Dakika Dünya Beyaz Saray, Guantanamo'nun Kapatılmasına Dair Planı Kongre'ye Yolladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • CHP - LILERIN SONU GUANTANAMO: KAHROLSUN DOGAN MEDYA VE FOX TV 2 0 Yanıtla
    DADAŞ: FOX TV SANA NİYE BATTI 0 0

Advertisement