Chp, Yurt Dışı Fransa Birliği Teşkilatını Kurdu - Son Dakika
Dünya

Chp, Yurt Dışı Fransa Birliği Teşkilatını Kurdu

Chp, Yurt Dışı Fransa Birliği Teşkilatını Kurdu

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yürüttüğü Fransa Birliği kurulması çalışmaları tamamlandı ve Paris'te düzenlenen bir kongre ile resmen açıklandı.

09.05.2013 19:56

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) yürüttüğü Fransa Birliği kurulması çalışmaları tamamlandı ve Paris'te düzenlenen bir kongre ile resmen açıklandı.

Paris'in Kuzey Banliyösü Mitry-Mory'deki

Elysee Düğün Salonu'nda yapılan kongreye; CHP Milletvekilleri Eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, DİSK eski Genel Başkanı CHP İstanbul Milletvekili Süleyman Çelebi ve CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Durdu Özbolat ile CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörü Ali Kılıç ile Uluslararası İlişkiler Uzmanı Zülal Atalay'ın yanı sıra Paris'te Türk toplumunun yoğun olarak oturduğu Goussainville Banliyösü'nün Sosyalist Partili Belediye Başkanı Alain Louis de katıldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) Fransa Birliği Oluşumunun başkanlığına seçilen Hüseyin Çiçek, oluşumla ilgili yaptığı konuşmada, CHP'nin Fransa örgütlenmesinde bulunan 300'ü aşkın üye ve kurucu üyeler tarafından hazırlık komitelerinin kurulduğunu belirterek, "Kongremizi İkinci Dünya Savaşı'nın bittiği dünya barışının ilan edildiği tesadüfi bir günde yapıyoruz. Üç erkek ve genç kuşak üniversite mezunu altı bayan arkadaş ile bir yönetim kadrosu oluşturduk. CHP'nin kadın kotası bizde diğer partilere göre erkek kotası oluyor. CHP Fransa Birliği'ni örgütlenme bazında ileride beş bölge olarak düşünüyoruz. Başta başkent Paris'i il, diğerlerini ilçe bazında düşünüyoruz. Alsace Bölgesi Strasbourg, Akdeniz Marseille, Lyon, Bordeaux merkezli örgütlenmeye gitmeyi hedefliyoruz" dedi.

CHP Kahramanmaraş Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Durdu Özbolat ise CHP'nin Avrupa örgütlenmesi için geç kalındığını ifade ederek, Fransa'nın bir başlangıç olduğunu söyledi. Türkiye'deki AKP iktidarının ılımlı İslamla başladıkları yolda şeriat devleti kurma çabaları doğrultusunda kadrolaşmaya gidildiğini söyleyen Özbolat, Türkiye'nin din devletine ve faşizme doğru yol aldığı, özgürlüklerin kısıtlandığı bir durum yaşandığını iddia ederek AKP iktidarını eleştirdi ve Başbakan Erdoğan'ın padişah olma hevesinde olduğu ithamında bulundu.

CHP İstanbul Milletvekili DİSK eski Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Türkiye'deki iş kazaları ile işçi ücretlerini dile getirdiği konuşmasında, "Hükümetin yapmayı planladığı Anayasa konusunda masadan kaçan ve kalkan biz olmayacağız. Biz seçimden önce seçmenlerimize ne söyledik. 12 Eylül 1980 Anayasası'ndan Türkiye'yi kurtaracağımızı söyledik. Özgürlükçü, eşitlikçi bir anayasayı hayata geçireceğimizi söyledik. Şimdi o masadan biz kalkmayacağız, başkaları kalkıyorsa kalksın. Ama biz kalkmayacağız biz bu toplumla anayasa konusunda bir daha yüzleşeceğiz" ifadelerinde bulundu.

Kongrede konuşan CHP milletvekili ve eski Kültür Bakanı Fikri Sağlar, "Alevilerin, Kürtlerin, Türkiye'de yaşayan diğer azınlıkların ve Türkiye'deki değişik dindeki, ırktaki, dildeki, mezhepteki insanların yani Türkiye'deki farklılıkların hepsinin bir arada yaşayabileceği eşit, özgür ve adil dayanışma içinde bulunan bir toplum oluşturulmak üzere gerekli olan çağdaş anayasa CHP'nin kendi elinde var" dedi. Sağlar, yurt dışı milletvekilliği konusunda ise, yurt dışından gelen oylarla seçilen milletvekillerinin Avrupa'daki Türklerin sorunlarının çözümü için çalışacağını söyledi.

Konuşmaların ardından sahne alan Türk Halk Müziği sanatçısı Aynur Haşhaş, söylediği türkülerle Cumhuriyet Halk Partililere coşkulu anlar yaşattı.

CHP Fransa Birliği'nin başkanlığına Hüseyin Çiçek seçildi. Uğur Güven, Çiğdem Yakışan, Figen Evin, Aylin Başıbüyük, Segan Güven, Osman Yakışan, Hafize Genç, Arzu Akarsu da yönetime seçilen diğer isimler arasında yer aldı. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Chp, Yurt Dışı Fransa Birliği Teşkilatını Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement