Çin, ABD-Taiwan ticaret anlaşmasına karşı çıkıyor - Son Dakika
Dünya

Çin, ABD-Taiwan ticaret anlaşmasına karşı çıkıyor

Çin, ABD-Taiwan ticaret anlaşmasına karşı çıkıyor

Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, ABD-Taiwan ticaret anlaşmasının imzalanmasından dolayı derin memnuniyetsizlik duyduklarını ve buna kararlılıkla karşı çıktıklarını söyledi. Çin, Taiwan'ın ayrılmaz bir parçası olduğunu vurgulayarak, ABD'nin tek Çin ilkesine ve üç ortak bildiriye riayet etmesini ve Taiwan ile olan ekonomik ve ticari ilişkileri ihtiyatlı bir şekilde ele almasını istedi.

03.06.2023 10:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BEİJİNG, 3 Haziran (Xinhua) -- Çin Ticaret Bakanlığı Sözcüsü, Çin'in "21. Yüzyıl Ticaretinde ABD-Taiwan Girişimi" kapsamında ilk anlaşmanın imzalanmasından dolayı derin memnuniyetsizlik duyduklarını ve buna kararlılıkla karşı çıktıklarını söyledi.

Bakanlığın Cuma günkü açıklaması, ABD'nin Çin'in resmi kanallardan memnuniyetsizliğini bildirmesine karşın Çin'in Taiwan bölgesiyle anlaşma imzalamasının ve törene katılmak üzere hükümet görevlilerini göndermesinden sonra geldi.

Sözcü, "Taiwan, Çin topraklarının ayrılmaz bir parçasıdır" ifadelerini kullandı.

Sözcü, Çin'in diplomatik ilişkilerinin bulunduğu ülkelerin, egemenlik çıkarımı içeren veya resmi nitelik taşıyan ekonomik ya da ticari anlaşmalarının görüşülmesi ve imzalanması da dahil olmak üzere Taiwan bölgesiyle herhangi bir resmi alışverişte bulunmasına şiddetle karşı çıktığını vurguladı.

Sözcü, "ABD tarafını tek Çin ilkesine ve Çin'le ABD arasındaki üç ortak bildiriye riayet etmeye, Taiwan ile olan ekonomik ve ticari ilişkileri ihtiyatlı bir şekilde ele almaya ve ABD ile Taiwan arasındaki her türlü resmi alışverişe son vermeye çağırıyoruz" dedi.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Dünya Çin, ABD-Taiwan ticaret anlaşmasına karşı çıkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement