DEİK ile Türk İş Adamları Paris Konsolusluğunda Buluştu - Son Dakika
Dünya

DEİK ile Türk İş Adamları Paris Konsolusluğunda Buluştu

DEİK ile Türk İş Adamları Paris Konsolusluğunda Buluştu

DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş başkanlığındaki heyet, Paris Büyükelçiliğinde Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

30.04.2014 15:59  Güncelleme: 15:55

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş başkanlığındaki heyet, Paris Büyükelçiliğinde Türk iş adamlarıyla bir araya geldi.

Büyükelçi Hakkı Akil ve DEİK heyeti toplantıya katılan Türk işadamlarına Büyükelçilikte akşam yemeği verdi. Büyükelçi Hakkı Akil ve DEİK Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçıntaş, Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) ile ilgili çalışma yapmak için gelen iş adamlarına yemekten önce konuşma yaptı. Büyükelçi Akil konuşmasında, "Hepiniz eminim DEİK Başkan Yardımcısı Sayın Murat Yalçıntaş'ı tanıyorsunuz. Eminin bu Paris ziyareti daha başka ülkelere ve birçok şehre yapacağınız ziyaretin ayaklarından birisini oluşturuyor. Türk İş Adamları Konseyi'nin amacı Türk İş adamları arasından bir network oluşturup birbirlerine destek olmalarını sağlamak ve aralarında bir iletişim kurmak ve o ülkelerde aynı şekilde lobi olarak kendilerinden yararlanmaktır" dedi.

Yalçıntaş ise, konuşmasına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun selamıyla başlayarak, "DTİK'in amacı Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023 yılına kadar Türk ekonomisini dünyanın ilk 10 büyük ekonomisinden birisi yapmak. Bunu yapmak için elimizdeki en önemli zenginliğimiz İnsan kaynağı. Yurtdışında yaşayan güç ne yazık ki belirli bir Network oluşturabilmiş değil. Kendi çabalarıyla bir yerlere götürebiliyorlar. Kurulacak bir Network sayesinde iş adamları hem kendileri daha verimli daha güçlü hale gelecek hem de önemli meselelerde Türkiye'yi yani hepimizi ilgilendiren meselelerde tek bir ses olarak beraber hareket edebilmeleri sağlanacak. Dünyanın her tarafında olduğu gibi. Musevi iş adamlarının bu kadar başarılı olmalarının arkasındaki sebeplerden bir tanesi de birbirleri arasında kurabildikleri Network. Bunu biz neden yapmayalım? Türk diasporası şu anda dünyadaki 10. büyük diaspora. Yurtdışında 3900 tane Türk derneği ve 130 bin de üniversite öğrencisi var. Şimdi işte bu çalışmanın Fransa ayağını gerçekleştirmek için buradayız ve sizlerle beraberiz" diye konuştu.

Yalçıntaş, yemeğe katılan Türk işadamlarından DTİK'in çalışmalarına katılmaları ve destek olmaları konusunda ricada bulundu. Yalçıntaş konuşmasının ardından Paris Büyükelçisi Hakkı Akil'e hediye verdi. - PARİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya DEİK ile Türk İş Adamları Paris Konsolusluğunda Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement