Dışişleri: "Kadınlara Yönelik Şiddet'in Önlenmesi Sözleşmesi İlk Türkiye'de Onaylandı" - Son Dakika
Son Dakika Logo

Dışişleri: "Kadınlara Yönelik Şiddet'in Önlenmesi Sözleşmesi İlk Türkiye'de Onaylandı"

Dışişleri: "Kadınlara Yönelik Şiddet\'in Önlenmesi Sözleşmesi İlk Türkiye\'de Onaylandı"
15.03.2012 16:41

Türkiye, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ve ilk onaylayan ülke oldu.

Türkiye, Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi'ni ilk imzalayan ve ilk onaylayan ülke oldu. Onay belgesi de 14 Mart'ta Avrupa Konseyi Sekreteryası'na tevdi edildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kadına karşı şiddet alanında ilk uluslararası belge olan sözkonusu sözleşmenin müzakere sürecinde, Türkiye'nin öncü rol oynandığına, Türkiye'nin Avrupa Konseyi Dönem Başkanlığı sırasında İstanbul'da imzaya açılan sözleşme, "İstanbul Sözleşmesi" olarak da anıldığına dikkat çekildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye, sözleşme 1 1 Mayıs 2011 tarihinde imzaya açıldığında ilk imzayı atmış, 24 Kasım 2011 tarihinde parlamentosunda diğer ülkelerden önce onaylamış ve onay sürecini sonuçlandıran Bakanlar Kurulu Kararının, 8 Mart 2012 tarihinde, Dünya Kadınlar Gününde, Resmi Gazete'de yayınlanmasını takiben, 14 Mart 2012 tarihinde onay belgesini Avrupa Konseyi Sekreteryasına tevdi eden ilk ülke olmuştur."

Şimdiye kadar 18 ülkenin imzaladığı sözleşme, 10 ülke tarafından onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Dışişleri: 'Kadınlara Yönelik Şiddet'in Önlenmesi Sözleşmesi İlk Türkiye'de Onaylandı' - Son Dakika


Advertisement