El Kaide'de Türklerin Sayısı Artıyor! - Son Dakika
Dünya

El Kaide'de Türklerin Sayısı Artıyor!

El Kaide\'de Türklerin Sayısı Artıyor!

Saldırılarda Ölen 4 Kişinin Türk Asıllı Alman Olduğunun Ortaya Çıkması, Yeniden Türk Militanları Gündeme Getirdi.

06.10.2010 10:38  Güncelleme: 12:15

Londra/ DHA

Pakistan'ın kuzeyindeki El Kaide hedeflerine düzenlenen Amerikan saldırılarında ölen 4 militanın Türk asıllı Alman olduğunun ortaya çıkması, yeniden Türk militanları gündeme getirdi. BBC, El Kaide içindeki Türklerin sayısının giderek arttığını yazdı.

Yerel halkın bu militanları "Arap" olarak tanımladığını kaydeden BBC, bazı Türk El Kaide militanlarının da, önceki günkü saldırının meydana geldiği Mirali bölgesi ile Bannu arasında Pakistan güvenlik kuvvetleri tarafından tutuklandığını bildirdi.

BBC'ye göre, El Kaide içindeki Türklerin sayısı kesin olarak bilinmemekle birlikte birkaç düzineye kadar çıkıyor. Bazı yerel yetkililer ise rakamın abartıldığını söylüyor.

Newsweek dergisinin Pakistan muhabiri Sami Yyusufzai, Pakistan'ın kuzeyindeki kabilelerin hakim olduğu bölgelerde bulunan yabancı sayısının 15'i geçmediğini savunurken, BBC'ye konuşan yerel güvenlik yetkilileri " Almanya'dan gelen" militanların sayısının fazla olduğunu belirtiyor.

Güvenlik kuvvetleri, bazı yabancı militanların da Pakistan'daki Taliban kuvvetlerinin komutanı Hekimullah Mesud'un yanında savaştığını ifade ediyor.

PAKİSTAN: TÜRK PİLOT AÇIKLAMASI YAPMADIK

Genelkurmay yetkilileri, bu taleplerinin ardından Pakistan askeri birimleriyle görüşüldüğünü, Pakistan istihbaratının eski bir Türk F-16 pilotunun El Kaide kampında eğitime katıldığı yönünde bir tespitinin bulunmadığının kendilerine iletildiğini açıkladı. Pakistanlı yetkililer, herhangi bir istihbarat mensubu tarafından, böyle bir açıklama yapılmadığını da ifade etti.

Şimdi de trenlerde alarm var

ABD başta olmak üzere bir dizi ülkenin, özellikle İngiltere, Fransa ve Almanya'daki turistik mekanlarda El Kaide saldırısı riskinin arttığını belirterek seyahat uyarısı yapmasının ardından bu kez demiryollarında alarm verildi. Fransa'nın güneyinde düzenlenen operasyonlarda, 12 kişi terör şüphesiyle tutuklandı. ABD devlet demiryolları Amtrak'a bağlı trenlerde bu hafta güvenlik önlemleri artırılacak.

"RailSafe" (Güvenli Ray) adlı operasyon için ülkenin tüm toplu taşıma kurumları yöneticilerine dün olası terör saldırısına karşı brifing verildi. Avrupa'daki raylı taşımacılık şirketleri de "Demiryolu Eylem Günü" ilan edilen cuma günü güvenlik tatbikatı yapacak. Bu süreçte ABD ve Avrupa'da işleyecek trenlerde çok daha fazla sayıda polis görev yapacak.

NATO'nun ikmal hattı tehlikede

ABD Başkanı Barack Obama, Kongre'ye gönderdiği mektupta, yönetiminin Afganistan ve Pakistan için belirlediği stratejide şimdilik değişiklik yapmayacağını bildirdi. Ancak Obama'nın insansız uçak saldırılarını da içeren stratejisi bu iki ülkede büyük tepki çekiyor.

Pakistan, geçen hafta bir ABD hava saldırısında üç askerinin de ölmesi üzerine ilk kez NATO'nun kara ikmal hatlarını kesti. Taliban da Afganistan'daki NATO birliklerine yakıt taşıyan bir tankeri önceki gün İslamabad dışında vurdu. Son üç günde 20 NATO tankeri yakıldı.

Kaynak: BBC

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya El Kaide'de Türklerin Sayısı Artıyor! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement