Erbil'de Açılan Yapı İnşaat ve Makine Fuarına Türkiye'den 130 Firma Katıldı - Son Dakika
Dünya

Erbil'de Açılan Yapı İnşaat ve Makine Fuarına Türkiye'den 130 Firma Katıldı

Erbil\'de Açılan Yapı İnşaat ve Makine Fuarına Türkiye\'den 130 Firma Katıldı

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde, Pyramids Group Fuarcılık tarafından açılan 7.Yapı İnşaat ve 4.Makine Fuarı'na Türk firmaları yoğun ilgi gösterdi.

17.05.2013 16:02

Irak'ın kuzeyindeki Erbil kentinde, Pyramids Group Fuarcılık tarafından açılan 7. Yapı İnşaat ve 4. Makine Fuarı'na Türk firmaları yoğun ilgi gösterdi.

Erbil International Fuarcılık Merkezi'nde 15 bin metrekarelik alanda açılan fuar 16- 19 Mayıs tarihleri arasında ziyarete açık. Pyramids Group Fuarcılık Genel Müdürü Tolga Tezel koordinesinde hazırlanan fuarın açılışını Kürt Bölgesel Yönetimi Sanayi ve Ticaret Bakanı Sinan Çelebi, Milli Eğitim Bakanı Sefin Dizai, Erbil Valisi Nevzat Hadi Kasap ve Pramıds Group Fuarcılık yetkilileri yaptı. Fuarın açılış kurdelesi kesildikten sonra stantları gezen Irak Bölgesel Kürt Yönetimi bakanları, Türk firmaları yetkililerinden bilgi aldı. Türkiye'den 130, dünyanın çeşitli ülkelerinden 310 olmak üzere toplam 440 firmanın katıldığı fuarı gezen bakan ve yetkililer, standlardaki makineleri inceledi.

Pramids Group Fuarcılık Proje Koordinatörü Ali Sarıcı, fuarda elde ettikleri başarıdan dolayı çok mutlu olduklarını söyledi. Arıcı, "Pramids Group Fuarcılık olarak Türkiye'den 12 yıldan beri varlığını sürdüren bir grubuz. Irak'ta 7'incisini düzenlediğimiz fuara Türkiye'den 130, dünyanın çeşitli ülkelerinden 310 olmak üzere toplam 440 firma katıldı. Türkiye'deki ihracata ekonomiye katkı sağlamak amacıyla yaptığımız bu fuarın başarılı olması bizleri mutlu etti" dedi.

Fuara katılan firma yetkilerinden Engin Çetiner ilk defa Kuzey Irak'taki bir fuara katıldığını ve bundan dolayı da çok mutlu olduğunu söyledi. Fuara yedi yıldır katıldığını belirten Servet Canpolat, bu fuarın Türk ekonomisine büyük katkısı olduğunu söyledi. Erbil'i Türkiye'nin bir kenti gibi gördüklerini belirten Canpolat, daha güzel işler yapmak için Irak ile birlikte çalıştıklarını dile getirdi. Fatma Kaplan isimli firma yetkilisi ise barış süreciyle birlikte Kuzey Irak'ta büyük avantajların sağlandığını ve bundan faydalanmak üzere fuara katıldığını söyledi. Yeliz Güvenç ise geçen yıl da aynı fuara katıldığını ve ticaretinin iyi geliştiğini söyledi. Güvenç, kendi ve vatanı adına güzel işler yapmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Erbil'de Açılan Yapı İnşaat ve Makine Fuarına Türkiye'den 130 Firma Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement