Eurovision Birincisi Nigar: "Zafer Bizim Değil, Sizin" - Son Dakika
Dünya

Eurovision Birincisi Nigar: "Zafer Bizim Değil, Sizin"

Eurovision Birincisi Nigar: "Zafer Bizim Değil, Sizin"

Azerbaycan'ın elde ettiği başarıdan dolayı sadece Azerbaycan halkını değil bütün Türk dünyasını kutlamak istediğini söyleyen Jamal, "Zafer bizim değil sizin" dedi

21.05.2011 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Azerbaycan'ın elde ettiği başarıdan dolayı sadece Azerbaycan halkını değil bütün Türk dünyasını kutlamak istediğini söyleyen Jamal, "Zafer bizim değil sizin" dedi.

Londra'da Türklerin yoğun olarak yaşadığı Palmer Green'de, 20 yıldan fazla bir süredir yayın hayatını sürdüren Olay gazetesini ziyaret eden 56. Eurovision Şarkı Yarışması'nin birincisi Azeri kızı Nigar Jamal (30), özel açıklamalarda bulundu.

Yarışmayı Fransa'nın kazanacağını düşündüğünü belirten Jamal, 'Birinciyi açıklandıklarında çok şaşırmıştım. Açıkçası hiç beklemiyordum. Mutluluğumu tarif etmek imkansız. Çok mutluyum çok' diye ifade etti.

Jamal şöyle konuştu: 'Sadece 6 ay öcesine kadar iki çocuk annesi bir ev kadınıydım. En büyük hayalim ise ülkemi Eurovision Şarkı Yarışmasın'da temsil etmekti. Şimdi rüyalarım gerçek oldu. '

Müzik çalışmalarını aralıksız sürdüreceğini vurgulayan Jamal, yakın bir zaman içinde yeni bir albüm için stüdyoya gireceğini ve bunu da sevenleri ve medya ile paylasacağını kaydetti.

BAŞBAKAN ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Eurovision Şarkı Yarışması birincisi Nigar Jamal, önceki gün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini telefonla aradığını ve tebrik ettiğini ifade etti. Jamal, yaklaşık 3 dakika süren telefon görüşmesinde Başbakan Erdoğan'ın, 'Eurovision Şarkı Yarışması'nda gösterderdiğiniz üstün başarıdan dolayı tebrik ederim. Azerbaycan ve Türkiye 'iki devlet, bir millet' sözlerini aktardı.

KIBRISLI TÜRK EŞİ DESTEK VERDİ

7 Aralık 1980 yılında Azeybaycan'ın başkenti Bakü'de dünyaya gelen Jamal, Kıbrıslı Türk eşi Haluk Jamal ile birlikte 2005 yılından bu yana Palmers Green'de yaşıyor.

1997 yılında girdiği Khazar Üniversitesi'nde ekonomi ve işletme eğitimi gören Jamal, buradan 2001 yılında mezun oldu. Christina Aguilera, Alicia Keys, Brandy Norwood, Craig David ve Chris Brown gibi dünyaca ünlü isimlerden ilham aldığını ifade eden Jamal, partneri Eldar Gasimov ile birlikte kurduğu 'Ell and Nikki' adını verdikleri bir muzik grubu kurdu.

Jasmine ve Saida adında iki kız çocuğu bulunan Jamal, Türkiye'yi ziyaret etmeyi planlıyor.

EZEL: 'GURUR VERİCİ'

İşadamı Nural Ezel de Eurovision birincisi olan Azeri kızı Nigar Jamal'ın ziyaretinden büyük bir memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ezel, 'Nigar Jamal'ın gazetemizin Palmers Green'deki bürosunu ziyaret etmesi çok sevindirici. Birincinin açıklanmasından sonra sahneye Türk bayrağıyla çıkması da oldukça sevindirici ve gurur vericidir. Sanatçımız Kuzey Kıbrıslı bir beyefendi ile evli. Bende bir Kıbrıslı Türküm ve bu nedenle gururluyum' diye ifade etti.

TÜRK BAYRAĞIYLA SAHNEYE GELDİ

56. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi 'Yüksek Sadakat' temsil etti. Temsilcimizin finalde elendiği yarışmada toplam 25 ülke yarıştı. Final gecesinde Azerbaycan'ı temsil eden Ell/Nikki olarak bilinen Eldar Gasimov ve Nigar Jamal ikilisi seslendirdikleri 'Running Scared' adlı parçayla toplam 221 puan almayı başardı.

Sonuçların açıklanmasının ardından Azeri şarkıcılar büyük sevinç yaşarken, Nigar sahneye Türk bayrağıyla geldi.

43 ülkede 100 milyondan fazla kişi tarafından izlenen ve oldukça heyecanlı geçen yarışma sonunda İtalya ikincilik, İsveç ise üçüncülük sırasına oturdu. İsviçre ise listenin sonunda yer aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Eurovision Birincisi Nigar: 'Zafer Bizim Değil, Sizin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement