Filistin Büyükelçisi: İsrail yanlısı liderlerin Filistinlilere destek vermesi talihsiz bir durum - Son Dakika
Dünya

Filistin Büyükelçisi: İsrail yanlısı liderlerin Filistinlilere destek vermesi talihsiz bir durum

Filistin Büyükelçisi: İsrail yanlısı liderlerin Filistinlilere destek vermesi talihsiz bir durum

Filistin'in Abuja Büyükelçisi Abdullah Abu Shawesh, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin düzenlediği basın toplantısında, bazı İsrail yanlısı Batılı liderlerin Filistinlilere yönelik soykırıma tam askeri ve siyasi destek vermek için benzeri görülmemiş yolculuğa çıkmalarının talihsiz bir durum olduğunu belirtti. Shawesh, saldırılar nedeniyle binlerce masum kişinin hayatını kaybettiğini ve Batı medyasının çoğunluğunun İsrail propagandası yaptığını vurguladı.

24.10.2023 20:21  Güncelleme: 20:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin'in Abuja Büyükelçisi Abdullah Abu Shawesh, "bazı İsrail yanlısı Batılı liderlerin Filistinlilere yönelik soykırıma tam askeri ve siyasi destek vermek için benzeri görülmemiş yolculuğa çıkmalarının talihsiz bir durum" olduğunu söyledi.

Shawesh, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin Nijerya'nın başkenti Abuja'daki Filistin Büyükelçiliği binasında basın toplantısı düzenledi.

Büyükelçi Shawesh, "bazı İsrail yanlısı Batılı liderlerin Filistinlilere yönelik mevcut soykırıma tam askeri ve siyasi destek vermek için benzeri görülmemiş yolculuğa çıkmalarının ve olaylarla ilgili aşırı taraflı dil kullanmalarının talihsiz bir durum" olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 19 gündür sürdüğünü ifade eden Shawesh, saldırılar nedeniyle aralarında 2 bin 560 çocuk ve 1421 kadının bulunduğu 5 binden fazla masum kişinin hayatını kaybettiğini anımsattı.

Shawesh, saldırılarda 12 hastane ve 32 sağlık merkezinin hedef alındığını ve yakıtların tükenmesi nedeniyle hizmet dışı kaldığını hatırlatarak, "Cerrahi operasyonlar anestezi olmadan ve telefon ışığı kullanılarak gerçekleştiriliyor, yaralılar koridorlarda ve katlarda tedavi ediliyor." dedi.

Medyanın ahlaki görevinin gerçekleri ve doğruları sunmak ve yayınlamak olduğunu ancak ne yazık ki Filistin'deki durumda Batı medyası için durumun böyle olmadığının altını çizen Shawesh, Batı medyasının çoğunluğunun İsrail propagandası yaptığını vurguladı.

AA muhabirinin sorusunu yanıtlayan Shawesh, Nijerya'nın daha önce Filistin'in hedeflerini desteklediğini aktararak, yeni hükümetin Filistin'e yönelik katliama sessiz kalmamak için elinden gelenin en iyisini yapacağına inandığını dile getirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya Filistin Büyükelçisi: İsrail yanlısı liderlerin Filistinlilere destek vermesi talihsiz bir durum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement