Finlandiya'ya Bağımsızlığının 100. Yıl Hediyesi Olarak Dağ Hediye Edecek - Son Dakika
Dünya

Finlandiya'ya Bağımsızlığının 100. Yıl Hediyesi Olarak Dağ Hediye Edecek

İskandinavya ülkesi Norveç komşusu Finlandiya'ya bağımsızlığının 100. yılı hediyesi olarak Halde Dağı'nın en yüksek tepesini verme teklifini Norveç Hükümeti'ne resmen iletti.

27.07.2016 16:16  Güncelleme: 16:29

Norveç'te başlatılan bir kampanya, Finladiya'nın bağımsızlığının 100. yılı şerefine, komşuya hediye dağ etmeyi amaçlıyor. Norveç'in sınırını 200 metre içeri çekmesi ile Finlandiya'nın en yüksek noktası olacak Halti dağının tepesini hediye etmesini isteyen kampanya halktan da çok büyük ilgi gördü.

HEDİYE ÖNERİSİNİ RESMEN İLETTİ

Norveç'in kuzey kentlerinden Kåfjords Belediyesi, tepenin bağımsızlığının 100. yılında Finlandiya'ya hediye edilme önerisini resmen Norveç Hükümeti'ne iletti. Norveç Başbakanı Erna Solberg hükümetin öneriyi değerlendireceğini ancak teklifin bazı resmi zorluklar taşıdığını belirtti.

SINIRDA KAYMA OLACAK

Eğer teklif gerçekleşirse Finlandiya su anki 1324 metrelik en yüksek tepesinden yedi metre daha yüksek bir tepeye kavuşacak. İki ülke arasındaki sınır çizgisinde de 40 metrelik bir kayma olacak. Norveç'in toplam yüz ölçümünü çok az değiştirecek bu kampanya başarılı olursa, Finlandiya yeni bir dağa sahip olacak. Telegraph'a röportaj veren, kampanyanın sahibi Bjørn Geirr Harsson, çok az toprak kaybederek, komşumuz için çok hoş bir hediye vermiş oluyoruz diyor.

HALKTAN TAM DESTEK ALINMASI SAĞLANDI

2017'de bağımsızlığının 100. yılını kutlayacak Finlandiya'ya dağ verme hakkında ise çok olumlu yorumlar var. Ayrıca, Norveç Devlet Televizyonu'ndan bir sunucu fikrin çok hoş bir fikir olduğunu belirterek, tüm ülke çapında duyulmasını ve halktan tam destek almasını sağladı.

Finlandiya\'ya Bağımsızlığının 100. Yıl Hediyesi Olarak Dağ Hediye Edecek

Son Dakika Dünya Finlandiya'ya Bağımsızlığının 100. Yıl Hediyesi Olarak Dağ Hediye Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement