Hollywood'un İlk Tehcir Filmi: The Promise - Son Dakika
Dünya

Hollywood'un İlk Tehcir Filmi: The Promise

Hollywood\'un İlk Tehcir Filmi: The Promise

Toronto Film Festivali'nin kırmızı halısında İngiliz aktör Christian Bale ve Arjantinli oyuncu Oscar Isaac hayranlarına imza dağıttı.

13.09.2016 23:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Toronto Film Festivali'nin kırmızı halısında İngiliz aktör Christian Bale ve Arjantinli oyuncu Oscar Isaac hayranlarına imza dağıttı. İki gözde aktör Hollywood'un ilk Ermeni tehcir filmi 'The Promise'in dünya gösterimi için Toronto'daydı.

Film 1914 olaylarında İstanbul ve Ankara'yı mercek altına alıyor. Oscar Isaac, Ermeni bir tıp öğrencisini canlandırırken, Christian Bale'in hayat verdiği Amerikalı basın mensubu ile aynı kıza aşık oluyor.

Filmin yönetmen koltuğunda ise 'Hotel Ruanda' isimli filmiyle Ruanda katliamını başarıyla anlatan Terruy George oturuyor:

"Orada ne yaşandı ve neler oldu? Yaşananları dünyaya aktarmak ve bir daha böyle olayların vuku bulmamasını sağlamak istedik."

'The Promise' 2017 yılında Akademi Ödül Töreninde yarışacak Oscar adayı filmlerden olabilir.

Toronto Film Festivali'nde ilk gösterimi gerçekleşen diğer bir yapım ise 'Lion' oldu. Gerçek hayat hikayesinden derlenen film, 5 yaşında kaybolan Hintli bir çocuğun Avustralyalı bir aile tarafından evlat edilmesini anlatıyor. Genç, 25 yıl sonra biyolojik ailesini Google Earth'i kullanarak buluyor.

Yönetmen Garth Davis ilk uzun metrajlı filmi olan Lion'da Nicole Kidman rol alıyor:

"Birçok filmde yer aldım ve uzun bir kariyere sahibim ama yeni yönetmenlerin ilk filmlerine destek vermeyi seviyorum. Bir de Garth'ın yaptığı işlerde ne kadar başarılı olduğunu görmek harika…"

Hollywood'un büyük isimlerini arkasına alan filmin yapımcılığını Oscar avcısı olarak da tanınan Weinstein Company üstlendi.

Yazar:

Etiketler:Gönderildi: 13 Eylül 2016

Kaynak: Euronews.com

Son Dakika Dünya Hollywood'un İlk Tehcir Filmi: The Promise - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement