İran: Anlaşmaya Uyulmazsa Nükleer Programa Döneriz - Son Dakika
Dünya

İran: Anlaşmaya Uyulmazsa Nükleer Programa Döneriz

İran: Anlaşmaya Uyulmazsa Nükleer Programa Döneriz

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD'nin varılan anlaşmaya aykırı hareket etmesi halinde, nükleer programa devam edebileceklerini duyurdu

05.04.2015 11:40  Güncelleme: 14:11

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, İran devlet televizyonunda katıldığı bir programda, "Karşı tarafın anlaşmaya aykırı hareket etmesi halinde", İran'ın nükleer programını hızlı bir şekilde devam ettireceğini belirterek, "Nükleer programda elde ettiğimiz kazanımlara geri dönebiliriz ve kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz" ifadesini kullandı.

"YAPTIRIMLAR ASKIYA ALINMAYACAK, TAMAMEN KALDIRILACAK"

ABD yönetiminin "yaptırımların askıya alınacağı" açıklamasının doğru olmadığını ifade eden Zarif, bu açıklamaların, ABD iç siyasetindeki baskılar nedeniyle yapıldığını savunarak, "Yaptırımlar askıya alınmayacak, tamamen kaldırılacak" dedi.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman'ın konuyla ilgli açıklamasının Lozan'da okunan bildiriyle çeliştiğini dile getiren Zarif, Avrupa Birliği Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini'nin de ABD'li yöneticilerin açıklamasına tepki gösterdiğini iddia etti.

"KARŞI TARAF ANLAŞMAYA AYKIRI HAREKET EDERSE..."

Zarif, "Karşı tarafın anlaşmaya aykırı hareket etmesi halinde", İran'ın nükleer programını hızlı bir şekilde devam ettireceğini belirterek, "Nükleer programda elde ettiğimiz kazanımlara geri dönebiliriz ve kimse bizi bu yoldan alıkoyamaz" ifadesini kullandı.

İran'ın "nükleer silah peşinde olmadığını" tekrarlayan Zarif, "Biz kendi haklarımızdan başka bir şey istemiyoruz. Hiçbir zaman da nükleer silah peşinde olmadık. Bölgedeki komşularımızla iyi ilişkilere sahip olmak istiyoruz" diye konuştu.

İran ile BMGK'nın daimi üyeleri ABD, Rusya, Çin, İngiltere ve Fransa ile Almanya'nın oluşturduğu "5+1 grubu" arasında İsviçre'nin Lozan kentinde yapılan nükleer müzakerelerde 2 Nisan'da uzlaşmaya varılmıştı.

Anlaşmada, İran'ın nükleer programına 10 yıl boyunca nükleer silah yapmasını engelleyecek bazı kısıtlamalar getirilecek, buna karşın İran'ın nükleer programı nedeniyle uygulanan uluslararası yaptırımların "kaldırılacağı" veya "askıya alınacağı" şeklinde taraflardan farklı açıklamalar gelmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İran: Anlaşmaya Uyulmazsa Nükleer Programa Döneriz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • Osmanliyiz: Basinizda patlasin serefsiz IRAN 11 31 Yanıtla
  • yavuz: Sünni müslüman katili siyonist işgalci terör devleti iran allahın laneti üzerinize olsun 7 19 Yanıtla
  • elif: Iranlilar silahlari var bizim de Nato var.. keşke iran gibi olsaydik, onurlu yaşardik . 17 8 Yanıtla
  • muta zina: İran muslumanlarin üzerinde kara buluttur 10 12 Yanıtla
  • yavuz: Allahın laneti büyük şeytan lanetullah hamaney domuzunun üzerine olsun 8 12 Yanıtla
  • AĞRI04: YA BEN ANLAMIYORUM MÜSLÜMAN DEVLETİ OLDUĞU İÇİN Mİ LANET YAĞDIRIYORSUNUZ? İSRAİLİN ABD NİN KARŞISINDA DURAN TEK DEVLET OLDUĞU İÇİN Mİ BIRAKIN BU FİTNE FESAT YORUMLARI MEZHEPSEL OYUNLARA GELMİYELİM. . 8 4 Yanıtla
  • Galip: Amerıka, ısraıl, ıran danısıklı dogus oyle boyle gecınıp gıdıyorlar 9 2 Yanıtla
  • Eroo: Şia Iran Vahhabi Iran Peygamber Efendimize SallallahuAleyhi Ve Sellem ölü diyip şirk diyen Sahabe Efendilerimize RidvanullahiTeâlaEcmain e Söven Iran Seriat i Yanlis Tanitan Gunahkar iran. ALLAH C.C. BeLasi Size Yakindir RABBIM EHL I SÜNNET I Muzaffer EYLESIN EHL I BIDAT I ZELİL EYLESIN. AMIN 6 5 Yanıtla
  • TARIK ATALAy: SIZ TÜRKLER IRANI ELESTIRECEGINIZE KEDI IRADENIZI AKLINIZI CALISTISAYDINIZ: IRANIN ATOMU VAR SILAH TEKNOLOJISI VAR DÜNYA SAYGI GÖSTERIYO SIZEDE ABD TAKILMISSINIZ DURMUSSUNUZ !!! 6 4 Yanıtla
  • VANLI ŞEHMUZ: ACEM KIZLARI DA ÇOK GÜZEL OLUYOO ARKADAŞ YA. . 5 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement