İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman Güney Kıbrıs'ta - Son Dakika
Dünya

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman Güney Kıbrıs'ta

İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman Güney Kıbrıs\'ta

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, 3 günlük temaslarda bulunmak üzere bu sabah Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne geldi.

16.04.2012 11:32

İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman, 3 günlük temaslarda bulunmak üzere bu sabah Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ne geldi.

Kıbrıs Rum radyosunun haberine göre, Lieberman'a Dışişleri Bakanlığı üst düzey yetkilileri ve Ulusal Su Şirketi Mekorot başkanı ve yetkilikleri eşlik ediyor. Lieberman, yarın saat 10.00'da Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli ile görüşecek, daha sonra heyetler arası görüşmelere geçilecek. Lieberman, ardından Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas'la görüşecek. Rum Ticaret Sanayi ve Turizm Bakanı Neoklis Silikiotis ile de makamında bir araya gelecek olan Lieberman, daha sonra Markulli'nin onuruna

vereceği yemeğe katılacak. Lieberman, yemeğin ardından Lefkoşa Rum Kesimi'ndeki oteline gidecek ve burada AKEL Genel Sekreteri Andros Kiprianu ile görüşecek. Çarşamba günü ise Lieberman, DİSİ Başkanı Nikos Anastasiadis ile görüşecek ve akşam saatlerinde adadan ayrılacak.

Lieberman, adadaki temasları çerçevesinde Rum Başpiskopos 2. Hrisostomos ile de görüşecek. Görüşmede kilisenin inşa etmeyi planladığı ilk özel elektrik santralinin ele alınması da bekleniyor. Lieberman'ın temaslarının ana konusunun enerji olduğu, hedefin iki ülkenin münhasır ekonomik bölgeleri içerisindeki hidrokarbon rezervlerinin ortak kullanımına ilişkin daha ileri anlaşmaların görüşülmesi olduğu kaydedildi.

Rum Dışişleri Bakanı Erato Kozaku Markulli, görüşülecek anlaşmalar arasında birkaç aydır temasları sürdürülen, sadece birkaç noktası netleştirilmeyen çok önemli bir anlaşma da bulunduğunu söyledi.

Rum radyosu RİK, edindiği bilgilere dayanarak Güney Kıbrıs Rum Kesimi'nin benzer anlaşmaları Lübnan ve Mısır'la da görüştüğü yönünde bilgi aldığını haber verdi. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman Güney Kıbrıs'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement