İsveç'in başkenti Stockholm ve diğer bütün şehirlerde okulun son gününden itibaren 50 yıllık gelenek olan çılgın mezuniyet kutlamaları bugün de devam ediyor. Mezuniyet kutlamaları sırasında su gibi içki tüketiliyor.
Lise mezunları kutlamalar için kamyonları ve çok lüks arabaları kiralıyorlar. Gençler, bilhassa şehrin merkezinde tur atıp müzik eşliğinde bol miktarda içki tüketiyor. Kutlamalarda kamyondan düşmeler, fazla alkol tüketiminin yol açtığı sıkıntılar meydana geliyor. Geçen seneki kutlamalarda Stockholm'de birçok kaza olmuştu.
İsveç polisi kutlamaları yasaklama imkanının olmadığını, lise mezunlarının kazasız evlerine dönmelerini sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirtiyor.
Çılgın lise mezunlarının arasında çok olmasa da Türk lise mezunlarına da rastlanıyor.
(MA-EA-EA-OK-D)
Son Dakika › Dünya › İsveç'te Lise Mezunlarının Çılgın Mezuniyet Kutlamaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.