İsyanlar Türkiye'ye Yaradı - Son Dakika
Dünya

İsyanlar Türkiye'ye Yaradı

İsyanlar Türkiye\'ye Yaradı

Kuzey Afrika Turistleri Türkiye'ye Yöneldi.

09.02.2011 20:01

Hamburg'da açılan uluslararası turizm fuarı Reisen 2011'de Türkiye standının sorumlusu Mehmet Gül, Kuzey Afrika ülkeleri rezervasyonlarının Türkiye'ye yönlendirildiğini gözlediklerini söyledi.

BERLIN'DEKİ ITB'den sonra Almanya'nın en önemli turizm borsalarından sayılan Hamburg'daki Reisen 2011 uluslararası turizm fuarı ziyaretçilere kapılarını açtı.

Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın B7 numaralı salonda bulunan Türk standına ilgi büyük oldu. Berlin Büyükelçiliği Turizm Müşavirliği Müdür Yardımcısı Mehmet Gül, Türkiye'ye en çok turistin Almanya'dan geldiğini belirterek, ?2010 itibarıyla ülkemize gelen 28 milyon kadar turistin arasında Almanlar 4,3 milyon ile ilk sırada. Almanları 3 milyon ile Ruslar izliyor? dedi. Kuzey Afrika'nın önemli turizm ülkeleri Tunus ve Mısır'daki kargaşanın bu iki ülkeye giden çok sayıda Alman ve başka ülke turistini Türkiye'ye yönlendirdiğini ifade eden Gül, ?Bir an önce huzura kavuşmalarını beklediğimiz Kuzey Afrika ülkelerine seyahat düzenleyen acenteler müşterilerine Türkiye'ye yönlendiriyor. Batı Avrupa'da Ocak-Şubat ayı turizm rezervasyonlarının yapıldığı aydır. Şimdiden Türkiye rezervasyonlarında önemli bir artış var? dedi.

NİŞ TURİZMİ GELİŞİYOR

Türkiye turizminde hızla gelişen trendin niş turizmi olduğunu söyleyen Gül, ?Spor, sağlık, konferans, tarih, inanç ve kültür yolları turizmi gibi farklı nişlerde ülkemizin turizm bölgeleri özel ilgiye odaklanan turizm paketleri sunuyor. Turizmin gelişmesinde bu niş trendi önemli rol oynamakta? dedi.

Hamburg Başkonsolosu Devrim Öztürk Yardımcı Başkonsolos Canan Ünal ile Türkiye standını gezerek Mehmet Gül'den bilgi aldı. Öztürk, bu yıl ki uluslararası Schleswig-Holstein Müzik Festivali'nin kardeş ülkesi Türkiye olduğunu hatırlatarak, festivalinde ülkemizin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

Fuar 13 şubata kadar sürecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya İsyanlar Türkiye'ye Yaradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement