İtalya'da 11 Yıldır Aranan Kaçak Vincenzo La Porta Futbol Tutkusuna Yakalandı - Son Dakika
Dünya
BBC

İtalya'da 11 Yıldır Aranan Kaçak Vincenzo La Porta Futbol Tutkusuna Yakalandı

İtalya\'da 11 Yıldır Aranan Kaçak Vincenzo La Porta Futbol Tutkusuna Yakalandı

İtalya'da 11 yıldır aranan ve en tehlikeli 100 kaçak listesinde olan Vincenzo La Porta, Napoli'nin Serie A şampiyonu olması üzerine yaptığı kutlamada yakalandı. La Porta, Camorra mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen bir restoranda çekilen fotoğrafı sayesinde teşhis edildi. İtalya'nın iadesini istediği La Porta, suç örgütü üyeliği, vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılık gibi suçlardan hapse mahkum edilmişti.

06.08.2023 14:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Övgü Pınar | Roma

İtalya'da 11 yıldır aranan ve en tehlikeli 100 kaçak listesinde olan Vincenzo La Porta, futbol aşkı yüzünden sonunda geçen hafta yakalandı.

Napolili Vincenzo La Porta, memleketinin futbol kulübü yıllar sonra bu sezon İtalya'da Serie A şampiyonu olunca kutlama yapınca yıllardır gizlemeyi başardığı izi bulundu.

Napoli merkezli Camorra mafyasıyla bağlantılı olduğu belirtilen 60 yaşındaki La Porta, Yunanistan’ın Corfu adasında bir restoranda kutlama sırasında çekilen fotoğrafı sayesinde teşhis edildi.

İtalyan carabinieri güvenlik güçlerinin açıklamasına göre sosyal medyada yayımlanan fotoğraflarda La Porta, Napoli atkısı ve şapkasıyla görülüyordu.

Açıklamada, ‘’Ona ihanet eden futbol ve Napoli tutkusu oldu. La Porta şampiyonluk zaferi karşısında direnemedi’’ denildi.

Fotoğraflar ve mali işlemlerin takibi sayesinde izi sürülen La Porta geçen Cuma günü tutuklandı.

İtalya basınındaki haberlere göre La Porta, Corfu adasında mopediyle gezerken yakalandı.

Kaçak İtalyan’ın bir süredir adadaki bir restoranda aşçılık yaptığı ve Yunanistan’da bir aile kurduğu, 9 yaşında bir çocuğu olduğu belirtiliyor.

Vincenzo La Porta, İtalya basınında Camorra klanlarından Contini’nin ‘beyaz yakalı’ üyesi olarak tanımlanıyor.

İtalya, suç örgütü üyeliği, vergi kaçakçılığı, dolandırıcılık gibi suçlardan 14 yıl hapse mahkum edilen La Porta’nın iadesini istiyor.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İtalya'da 11 Yıldır Aranan Kaçak Vincenzo La Porta Futbol Tutkusuna Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement