İtalya'da askeri uçağın düşmesi sonucu bir çocuk hayatını kaybetti - Son Dakika
Dünya
BBC

İtalya'da askeri uçağın düşmesi sonucu bir çocuk hayatını kaybetti

İtalya\'da askeri uçağın düşmesi sonucu bir çocuk hayatını kaybetti

İtalya'nın Torino kentinde bir askeri akrobasi timine ait uçağın düşmesi sonucu, yerde bulunan bir araçta bulunan beş yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti. Olayda pilot fırlatma koltuğuyla uçaktan çıkarak sağ kurtulurken, kız çocuğunun ağabeyi ağır yaralandı. Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini olayı 'korkunç bir trajedi' olarak nitelendirdi. İlk soruşturmada uçağın bir kuş sürüsüyle çarpışmış olabileceği belirlendi ve kazanın ardından planlanan kutlamalar iptal edildi.

17.09.2023 13:34

İtalya’nın Torino kentinde askeri akrobasi timine ait bir uçağın düşmesi sonucu, yerde bir araçta bulunan beş yaşındaki bir kız çocuğu hayatını kaybetti.

Torino havaalanı yakınlarında yaşanan olaya dair videoda, sağ kurtulan pilotun uçak yere çakılmadan hemen önce fırlatma koltuğuyla uçaktan çıktığı görülüyor.

Anne ve baba olaydan yanıklarla kurtulurken, hayatını kaybeden kız çocuğunun 9 yaşındaki ağabeyi de ağır yaralandı.

Başbakan Yardımcısı Matteo Salvini olayı “korkunç bir trajedi” diye tanımladı

Videoda, dokuz uçağın birbirlerine çok yakın iki formasyonda yükseldikleri görülüyor. Daha sonra bir uçak formasyondan kopup, düşmeye başlıyor.

Uçak yere çarparken, siyah bir duman ve pilotun paraşütle kurtulması görülüyor.

İtalyan medyasına göre ilk soruşturmada uçağın bir kuş sürüsüyle karşılaşmış olabileceği saptandı. Bir kuşun uçağın motoruna girip, arızaya yol açtığı sanılıyor.

Uçak, Frecce Tricolori adlı akrobasi timine aitti ve tim bugün İtalyan hava kuvvetlerinin 100. Yıl kutlamalarında yer alacaktı. Reuters’a göre kazanın ardından kutlamalar iptal edildi.

Kaynak: BBC

Son Dakika Dünya İtalya'da askeri uçağın düşmesi sonucu bir çocuk hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

BBC

Advertisement