Rusya Askerleri Ukraynalı Askerlere Uyarı Ateşi Açtı - Son Dakika
Dünya

Rusya Askerleri Ukraynalı Askerlere Uyarı Ateşi Açtı

Rusya Askerleri Ukraynalı Askerlere Uyarı Ateşi Açtı

Rus Ordusu'nun 16 binden fazla asker çıkardığı Kırım'dan, ilk kez silah sesi yükseldi. Belbek hava üssü yakınlarında gergin dakikalar yaşandı.

04.03.2014 14:44  Güncelleme: 15:06

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'ndeki Belbek Hava Üssü yakınlarında gerginlik yaşandı. Üssün boşaltmasını isteyen Ukrayna askerleri, Rus askerleriyle karşı karşıya geldi.

RUS ASKERLERİ HAVAYA ATEŞ AÇTI

Rus askerleri, Sivastopol'daki üsse doğru ilerleyen yaklaşık 300 Ukraynalı askeri durdurmak için havaya uyarı ateşi açtı.

"DURMAZSANIZ SİZİ VURACAĞIZ"

Askerlerin ellerindeki Ukrayna bayraklarıyla yürümeyi sürdürmesi üzerine ise Rus askerler silahlarını doğrultarak, "Durmazsanız sizi vuracağız" diye bağırdı.

Askerlerin eşleri ve anneleri, kan dökülmesini engellemek, Rus askerlerinin ateş açmasının önüne geçmek için iki grup arasına girdi.

Ukraynalı askerlerin silahsız olduğu öne sürülürken, görüntüler taraflar arasındaki münakaşa sürerken kesildi.

##40520##

ABD, RUSYA İLE TÜM ASKERİ ANLAŞMALARI ASKIYA ALDI

ABD, Kırım'da Rus ordusunun mevzilenmesi üzerine Rusya ile tüm askeri anlaşmaları askıya aldığını duyurdu. 16 bine yakın Rus askerinin bölgede konuşlanmasının ardında ABD, bu adımın uluslararası hukuk ihlali olduğunu ifade etti. Pentagon sözcüsü tuğamiral John Kirby, Rusya ile tüm askeri tatbikatların, konferansların, müzakerelerin ve planların askıya alındığını açıkladı.

PUTİN, RUS BİRLİKLERİNE ÜSLERİNE DÖNME TALİMATI VERDİ AMA...

Bu arada bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın batısında Ukrayna sınırında askeri tatbikat yapan Rus birliklere daimi üslerine dönme talimatı verdi. Fakat yüzlerce Rus askeri, Ukrayna askerlerinin giriş çıkışlarını engellemek için Kırım'ın başkenti Akmescid yakınlarında bir askeri üstte mevzilenmeye devam ediyor. Ayrıca Rus askerleri Ukrayna'nın Kırım ve Rusya sınırında hudut denetim noktasını hala kontrol ediyor.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Moskova Birleşmiş Milletler elçisiyle fırtınalı bir görüşme gerçekleşti. Elçi, Ukrayna'nın devrik lideri Yanukoviç'in Putin'e mektup yazarak Rus ordusuna Ukrayna'da kanun ve nizamı sağlama ricasında bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Rusya Askerleri Ukraynalı Askerlere Uyarı Ateşi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tersın lı: türk gençliği ADB ye çok sinirli A putin TİRKYİYE dön! 4 1 Yanıtla

Advertisement