KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı - Son Dakika
Dünya

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı

KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı

Hz.Muhammed'in doğum gününün 1441.yıl dönümü münasebetiyle KKTC'nin büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Vadili'de, Vadili Cami Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

22.04.2012 18:02

Hz. Muhammed'in doğum gününün 1441. yıl dönümü münasebetiyle KKTC'nin büyük yerleşim yerleri arasında yer alan Vadili'de, Vadili Cami Koruma Yaşatma ve Kültür Derneği tarafından "Kutlu Doğum Haftası" etkinliği düzenlendi.

Teması "Kardeşlik" olarak belirlenen etkinliğe Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Maliye Bakanı Ersin Tatar, Sağlık Bakanı Ahmet Kaşif, TC Lefkoşa Büyükelçiliği Din İşleri Müşavir Vekili Mehmet Şaban Yılmaz, bazı milletvekilleri, bölge belediye başkanları ve diğer ilgililer ile köylüler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan etkinlik Kur'an-ı Kerim okunmasıyla devam etti. Daha sonra konuşmalar yapıldı. Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, konuşmasında, Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde İslam'ın

ve Hz. Muhammed'in en iyi şekilde anlatılacağını ve anlaşılacağını belirterek etkinliğin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da cami avlusunda toplanan insanların Türklük, din ve kardeşlik duygularıyla toplandığını; Müslümanlıkta, yaşanan kırgınlıkların affedilmesinin ve "affedici" olmanın gerekli olduğunu vurguladı. Eroğlu, affedici olmanın Kıbrıs Türk halkını bugünlere getirdiğini söyleyerek, Kıbrıs Türk halkının kardeşlik, aynı inanç ve milli duygularla hareket ettiğini kaydetti.

Eroğlu etkinlikte "kardeşliğin" işlenmesinde mutlu olduğunu belirterek, insanların birbirine saygılı olduğu bir yaşamın çatışmaların önlenmesinde etkili olacağını söyledi.

Eroğlu'nun konuşmasının ardından çocuklar tarafından ilahi okundu. İlahilerden sonra Dörtyol Cami İmamı Hasan Sağlam'ın "Peygamberimiz ve Kardeşlik" temalı konuşması gerçekleşti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kutlu Doğum Haftası Etkinliğine Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement