KKTC Direniş Tarihinin Köşe Taşlarından Erenköy Direnişi ve Direnişte Şehit Düşenler Erenköy'de... - Son Dakika
Dünya

KKTC Direniş Tarihinin Köşe Taşlarından Erenköy Direnişi ve Direnişte Şehit Düşenler Erenköy'de...

KKTC Direniş Tarihinin Köşe Taşlarından Erenköy Direnişi ve Direnişte Şehit Düşenler Erenköy\'de...

Erenköy direnişi ve bu direnişte şehit düşenler KKTC toprakları dışında Rum toprakları ile çevrili bir sahil köyü olan Erenköy'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

08.08.2012 18:10

Kıbrıs Türk Direniş tarhinin en önemli köşe taşlarından olan

Erenköy direnişi ve bu direnişte şehit düşenler KKTC toprakları dışında Rum toprakları ile çevrili bir sahil köyü olan Erenköy'de düzenlenen devlet töreniyle anıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Meclis Başkanı Hasan Bozer, Başbakan İrsen Küçük, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adem Huduti, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Mehmet Daysal ile diğer yetkililerin hazır bulunduğu törene vatandaşlar ve aileler büyük ilgi gösterdi.

Törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Eroğlu, Erenköy direnişinin, Kıbrıs Türk halkının 1878'de adanın İngilizler'in eline geçmesinden itibaren verdiği mücadelenin en kritik dönemeçlerinden birini oluşturduğunu vurguladı.

Kıbrıs konusuna da değinen Eroğlu, "Güney'deki seçimlerin hemen sonrasında ne yapılacaksa durum netleşecek. Ortaya bir takvim konulacak. Aksi takdirde bizlerin atacağı adımlar olacak" dedi.

Törene sabahın erken saatlerinde kara ve deniz yoluyla bölgeye giden Erenköy mücahitleri,şehit aile ve yakınları,vatandaşlar katıldı..

Erenköy de halen bir mücahit bölüğü ve BMBG den bir tim görev yapıyor.

Kıbrıslı Rumların 1964 yılında toplu imha saldırısına karşı Türkiye ve İngiltere'de yüksek tahsilini yapan 500 Kıbrıslı Türk genç tahsillerini yarım bırakarak Erenköy 'e gelmiş ve köy halkı ile birlikte 2 yıl bölgeyi savunarak toplu imhanın

ve bölgenin işgalinin önüne geçmişti. - LEFKOŞA

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya KKTC Direniş Tarihinin Köşe Taşlarından Erenköy Direnişi ve Direnişte Şehit Düşenler Erenköy'de... - Son Dakika


Advertisement