Kolombiya'da şaşkınlık yaratan olay! DNA testi yaptıran kadın, öz kızının hem annesi hem de dayısı çıktı - Son Dakika
Dünya

Kolombiya'da şaşkınlık yaratan olay! DNA testi yaptıran kadın, öz kızının hem annesi hem de dayısı çıktı

Kolombiya\'da şaşkınlık yaratan olay! DNA testi yaptıran kadın, öz kızının hem annesi hem de dayısı çıktı

Kolombiya'da gerçekleşen bir DNA testinden çıkan sonuçlar doktorları şaşkına çevirdi. Teste giren bir kadın, öz kızının hem annesi hem de dayısı çıktı. İlk başta testte hata olduğunu düşünen doktorlar testi birkaç kez tekrarlayınca, tetra gametik kimerizim vakasıyla karşı karşıya olduklarını anladı. Tetra gametik kimerizm, kişinin hem XX hem de XY kromozomuna sahip olduğu anlamına geliyor.

30.11.2022 17:15  Güncelleme: 17:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kolombiya'da akıllara durgunluk veren bir olay yaşandı. DNA testi yapan kadının sonuçları, Genetik Enstitüsü'nde görevli Juan Yanis'i şaşkına çevirdi.

İLK BAŞTA HATA OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜLER

Test sonuçlarına göre kadın, öz kızının hem annesi hem de dayısı çıktı. Anne ve kız arasındaki testte erkek DNA'sına rastlayan Yunis, ilk başta laboratuvar hatası olduğunu düşündü. Test sonuçlarında Y kromozomuna da rastlayan Yunis, testi birkaç kez tekrarladı.

Y KROMOZOMU KAFALARI KARIŞTIRDI

Kadınlarda DNA, XX kromozomlarıyla oluşurken Y kromozomu kadının kızının annesi olmadığını gösteriyordu. Annenin test örnekleri sonuçlara eklenmediği zaman kızın babasının verdiği örnek aradaki akrabalık ilişkisini kanıtlıyordu.

ANNEDE HEM XX HEM DE XY KROMOZOMLARI VAR

Araştırmacılar kadının DNA'sını yakından incelediğinde bir tetra gametik kimerizm vakasıyla karşı karşıya olduklarını tespit etti. Yani annenin bedeninde hem XX hem XY kromozomları aynı anda bulunuyordu.

TETRA GAMETİK KİMERİZM NEDİR?

Dört gametten oluştuğu için tetra (Latince'de dört demek) gametik kimerizm olarak adlandırılan bu durum en yaygın kimerizm anomalilerinden biri.

FARKLI DNA'LAR HEM ANNESİ HEM DE DAYISI GİBİ GÖSTERİYOR

Yani bu durumda anne görevindeki kadın bünyesinde barındırdığı farklı DNA'lar nedeniyle kendi kızının hem annesi hem dayısı konumuna geliyor.

KİMERİZM VAKA SAYISI DÜNYA GENELİNDE 20

Dünya genelinde şimdiye kadar tespit edilen kimerizm vaka sayısının 20 olduğu belirtildi.

Son Dakika Dünya Kolombiya'da şaşkınlık yaratan olay! DNA testi yaptıran kadın, öz kızının hem annesi hem de dayısı çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı
    09:59 İran: İsrail'in saldırısı hiçbir hasara yol açmadı

    İran'ın İsfahan eyaletinde meydana gelen patlama sesi, hava savunma sisteminin tanımlanamayan bir cisme ateş açması sonucu gerçekleşti. İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, saldırının hiçbir hasara yol açmadığını belirtti. İran Uzay Kurumu Sözcüsü Hüseyin Dalirian ise saldırıda kullanılan İHA'ların kısa menzilli olduğunu ve İran içerisinden havalanmış olabileceğini aktardı.

  • Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor
    09:37 Gazze'de patlamamış bombalar büyük risk oluşturuyor

    Gazze'de, Ukrayna'dakinden daha çok enkaz olduğunu söyleyen Birleşmiş Milletler, savaşın altıncı ayında, patlamamış mühimmatı temizlemek için daha fazla fon arıyor.

  • İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var
    09:35 İran İsrail'e karşılık verecek mi? Açıklama var

    İsrail'in İran'a başlattığı saldırı sonrasında İran'ın cevabının ne olacağı merak ediliyordu. İranlı yetkili, yaptığı açıklamada İran'ın, İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planı olmadığını söyledi.

  • İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi
    08:17 İran devlet televizyonu: İsrail saldırısında İsfahan'daki nükleer tesisler zarar görmedi

    İsrail günlerdir beklenen misilleme saldırısını gerçekleştirirken, İran'ın birçok nükleer tesisinin bulunduğu İsfahan eyaletini hedef aldı. 3 drone ile gerçekleştirilen saldırı dünyayı tedirgin ederken, İran devlet televizyonu nükleer tesislerde herhangi bir zarar meydana gelmediğini duyurdu.

  • İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı
    07:27 İsrail İran'a Saldırı Düzenledi, İsfahan'daki Hava Üssü Hedef Alındı

    İsrail, İran'ın nükleer tesislerinin de bulunduğu İsfahan kentindeki bir hava üssüne saldırı düzenledi. İran kaynakları, bölgede üç patlama sesi duyulduğunu ve İran hava savunmasının bazı insansız hava araçlarını vurduğunu aktardı. İran'ın geçtiğimiz hafta İsrail'e düzenlediği hava saldırısının ardından İsrail'in karşılık vermesi bekleniyordu.

  • İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü
    07:22 İran'ın İsfahan şehrine İsrail füzesi düştü

    İran medyasında yer alan haberlere göre, İsfahan şehir merkezinde patlama sesleri duyuldu; birçok şehirde de uçuşlar askıya alındı. İran, Cumartesi günü İsrail’e yönelik füzeler ve insansız hava araçlarıyla (İHA) bir saldırı gerçekleştirmişti. Füze ve İHA’ların neredeyse tamamı ABD, İngiltere ve diğer müttefiklerinin desteğiyle İsrail hava savunma sistemleri tarafından engellendi. Bu saldırı, 1 Nisan’da Suriye’nin başkenti Şam’daki İran Konsolosluğu’na yönelik İsrail saldırısına misilleme niteliğindeydi. Şam’daki İsrail saldırısında üst düzey İranlı komutanlar öldürüldü. İsfahan eyaleti büyük bir hava üssüne, önemli bir füze üretim ve birkaç nükleer tesise ev sahipliği yapıyor.

  • Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı
    07:18 Tokat'ta depremin izleri gün ağarınca ortaya çıktı

    Tokat'ta 5.6'lık depremin etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Adeta beşik gibi sallanan Sulusaray ilçesinde hasarın boyutu havadan alınan görüntülerle gözler önüne serildi. Görüntülerde çok sayıda binanın yıkıldığı, minarelerin düştüğü görülürken kentteki insanlar sabaha kadar korku dolu bir gece geçirdi.


Advertisement