Priştine Bölge Savcılığı Kosova eski Cumhurbaşkanı Fatmir Sejdiu ve Cumhurbaşkanı vekili görevini geçici bir süre yürüten şimdiki Meclis Başkanı Jakup Krasniqi hakkında soruşturma başlattı.
Alınan bilgiye göre, Af Yasası ve Anayasa'yı ihlal eden Sejdiu ve Krasniqi, "ad hoc" komitesi üyeleri ile birlikte, insan kaçakçılığı, cinayet ve tecavüz gibi ağır suçlar işlemiş kişiler hakkında af çıkardılar. 2009 yılında Sejdiu tarafından hakkında af çıkarılan F.H bir gün sonra eşini öldürmüştü.
Savcı Drita Hajdari, KTV'ye verdiği demeçte, hızlı çalıştıklarını ve şu anda polisten bilgi topladıklarını söyledi.
2009 yılında kısmi ve tamamen olmak üzere 227 kişi hakkında 236 yıl af çıkmıştı. Bu yıl Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga ise 15 kişi hakkında af kararı çıkardı. - PRİŞTİNE
Son Dakika › Dünya › Kosova'da Eski Cumhurbaşkanı Sejdiu ve Krasniqi'ye Soruşturma - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.