Kosovalı 1000 Aileye Yardım - Son Dakika
Dünya

Kosovalı 1000 Aileye Yardım

Kosovalı 1000 Aileye Yardım

Kosova'da görev yapan Türk askeri, bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi Kosovalıların yüzünü güldürdü.

08.08.2011 10:20  Güncelleme: 10:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kosova Türk Temsil Heyeti Başkanlığı'na bağlı Sivil Askeri İşbirliği (SAİB), Ramazan ayı münasebetiyle Kosova genelinde ihtiyaç sahibi bin aileye, gıda paketi dağıtıyor.Kosova'da KFOR Barış Gücü'nde görev yapan Türk askeri, bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi Kosovalıların yüzünü güldürdü. Türk Kızılayı'nın gönderdiği Bin adet yardım paketini Kosova genelinde dağıtacak olan Mehmetçik, ilk dağıtımını konuşlu olduğu Prizren'de gerçekleştirdi.

Resmi rakamlara göre Kosova genelinde işsizliğin yüzde 70 olduğu ve evine ekmek götüremeyen ailelerin çok olmasından dolayı her türlü destekle Kosovalıların yanında olan Türk askeri, bu Ramazan ayında da evlerine ekmek götüremeyen Kosova halkına sahip çıktı. Sivil Askeri İşbirliği (SAİB) personelinin dağıttığı yardım paketlerini almaya gelen Nuriye Ramadani, Türk askerine her zaman Kosova halkına sahip çıkmalarından dolayı teşekkür etti. Mayire Struja da, yardım paketi alan çok sayıda kimsesizin olduğunu ve bu nedenle Türk askerinin desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Hacı Raif Şamli de, 'Türk askerinden Allah razı olsun, bugün dağıtılan 100 adet yardım paketiyle ihtiyaç sahibi ailelerin yüzü güldü' şeklinde konuştu.

MEHMETÇİK, GELENEKSEL İFTAR ÇADIRI

Kosova'da KFOR barış gücü bünyesi altında görev yapan Türk askeri, 12 yıldır geleneksel hale getirdiği İftar Çadırı'nı bu yılda kurdu. 1999 yılından bu yana Kosova'da güvenliği sağlamanın yanında gerçekleştirmiş olduğu sosyal faaliyetleriyle Kosova halkının sevgisini kazanan Mehmetçik, Ramazan ayı boyunca her akşam 300'e yakın Kosovalıya iftar veriyor. Her akşam değişik mönünün verildiği iftar çadırına Kosovalılar yoğun ilgi gösteriyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Kosovalı 1000 Aileye Yardım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement