ABD'de ürküten rapor: Kuzey Kore ölümcül hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor - Son Dakika
Dünya

ABD'de ürküten rapor: Kuzey Kore ölümcül hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor

ABD\'de ürküten rapor: Kuzey Kore ölümcül hastalık yaymak için \'zehirli kalem\' silahları üretiyor

ABD istihbaratı, Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un'un biyolojik savaş programı kapsamında ölümcül virüsler ve bakteriler ürettiğini iddia etti. ABD, Kim Jong-un'un silah cephaneliğine küçük çiçek ve şarbon gibi ölümcül hastalıklar yayabilen mikrop spreyleri ve zehir kalemler eklediğini öne sürdü. Uzmanlar, bu biyolojik silahların nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini belirtiyor.

18.04.2024 10:55  Güncelleme: 11:01

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un biyolojik savaş programı kapsamında ölümcül virüsler ve bakteriler ürettiği, ABD istihbaratı tarafından öne sürüldü. ABD, Kim Jong-un zaten geniş olan silah cephaneliği içine, küçük çiçek ve şarbon gibi ölümcül hastalıklar yayabilen mikrop spreyleri ve zehir kalemleri eklediğini iddia ediyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yabancı hükümetleri izleyen uzmanlar, bu biyolojik silahların nükleer silahlardan daha tehlikeli olabileceğini belirtiyor. Bakanlık raporuna göre, Kuzey Kore, askeri amaçlar için biyolojik ajanlar üretebilme kapasitesine sahip ve biyolojik ürünleri genetik olarak geliştirebilir. Ayrıca, Kuzey Kore'nin kimyasal silahların teslimatında kullanılan spreyler ve zehirli kalem enjeksiyon cihazları gibi geleneksel olmayan sistemlerle biyolojik savaş ajanlarını silahlandırma kapasitesi bulunmaktadır.

Rapor ayrıca, Kim Jong-un'un küresel yükümlülüklerini ihlal eden saldırgan bir biyolojik silah programına sahip olduğunu belirtiyor.

"KUZEY KORE'NİN BİYOLOJİK SİLAHLAR KULLANMA OLASILIĞI DAHA YÜKSEK"

ABD istihbaratına göre, Kuzey Kore 1960'ların başlarından beri biyolojik silahlara sahip. 2020'de, biyolojik silahlar uzmanı Andrew Weber, Kim'in küresel Covid-19 krizini biyolojik silahlar geliştirmek için kullandığına dair endişelerini dile getirmişti. Weber, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan ziyade biyolojik silahlar kullanma olasılığının daha yüksek olduğu konusunda da önceden uyarmıştı.

Ayrıca, 2017 yılında The Sun, Kuzey Kore'nin dünyanın en ölümcül hastalıklarını silahlandırdığını iddia etmişti. Harvard Üniversitesi Kennedy School'un Belfer Merkezi tarafından yayınlanan bir raporda, Kuzey Kore'nin bu silahları kitlesel olarak üretecek sanayi tesislerine sahip olduğu ve bunları füzeler, insansız hava araçları, uçaklar ve spreylerle yayabileceği belirtilmiştir.

KİM'DEN "GERÇEK SAVAŞA HAZIR OLUN" MESAJI

Kim, Sarı Deniz'e doğru roketatarlar ve kendi kendine hareket eden top mermilerini ateşlemeye devam ederken, askerlerine "gerçek savaşa" hazır olmalarını söyledi. Devlet medyası, bu ateşleme tatbikatının "savaş caydırıcılığı için önemli askeri görevleri yerine getirdiğini" ekledi. Kim ayrıca, topçu alt birimlerinin savaş çıktığı anda "acımasız ve hızlı darbeler" indirebilmesi için askeri hazırlıklarını artırdığını ısrarla belirtti.

Kuzey Kore virüsler, bakteriler ve hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor

Son Dakika Dünya ABD'de ürküten rapor: Kuzey Kore ölümcül hastalık yaymak için 'zehirli kalem' silahları üretiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Mert kursun : inşallah elinizde patlar dünyanın çivisini çıkarmaktan bıkmadınız sanki siz ölümsüzsünüz nerenizi yırtarsanız yırtın ecel diye bir şey var 8 0 Yanıtla
  • Kemal: Abd den daha tehlikelisi yok 2 0 Yanıtla
  • Erhan BOSTAN: yiyorsa saldırın :) 2 0 Yanıtla

Advertisement