Lübnan İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Ankara'yi ziyaret eden Lübnan heyetinin Suriye'deki rehineler konusunda Başbakan Erdoğan'ın tutumu ve dürüst sözlerinden tatmin olduğunu söyledi Lübnan Başbakanı Necip Mikati'nin Ankara'ya yaptığı ziyaret sırasında konuk heyetin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın tutumundan çok memnun kaldığı belirtilirken Suriyeli isyancıların elindeki Lübnanlı Şii rehineler konusunda yapılan görüşmeler için "başarılı" denildi.
Lübnan İçişleri Bakanlığı'ndan bir kaynak, Daily Star gazetesine Ankara'daki görüşmeleri "başarılı" olarak nitelerken görüşmelerde Mikati'ye eşlik eden Lübnan İçişleri Bakanı Marwan Charbel'in de önümüzdeki birkaç hafta içinde yeniden Türkiye'ye yapacağı ziyaretin rehinelerin serbest kalmasına yol açabileceğini söyledi.
Söz konusu kaynak "Lübnan heyeti, Türk Başbakanının bu konudaki tutumundan ve ondan duyduğu dürüst sözlerden çok tatmin oldu, bu da Türkiye'nin Lübnanlı rehinlerin salı verilmesini sağlamak için ellerinden gelenini yaptığının işaretidir" dedi. - Ankara
Son Dakika › Dünya › Mikati Erdoğan'la Görüşmesinden Çok Memnun Kaldı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.