Milano Tasarım Haftası'nda "İstanbul'un Tadı" Sergisi - Son Dakika
Dünya

Milano Tasarım Haftası'nda "İstanbul'un Tadı" Sergisi

Milano Tasarım Haftası\'nda "İstanbul\'un Tadı" Sergisi

Türk tasarımcılar, dünya tasarımının kalbinin attığı Milano Tasarım haftasına 'The Taste of Istanbul' (İstanbul'un Tadı) sergisi ile katıldı.20 Türk tasarımcının değişik ürünlerle oluşturduğu "The Taste of Istanbul" sergisini organize eden...

22.04.2012 18:59

Türk tasarımcılar, dünya tasarımının kalbinin attığı Milano Tasarım haftasına 'The Taste of Istanbul' (İstanbul'un Tadı) sergisi ile katıldı.

20 Türk tasarımcının değişik ürünlerle oluşturduğu "The Taste of Istanbul" sergisini organize eden Tasarım Park'ının kurucusu ve aynı zamanda tasarımcı olan Nursema Öztürk, "Yaptığımız tasarımlarda İstanbul'un renkli, farklı, kozmopolit ve genlerimize işlemiş kültürel tarihini yansıttık. Bende trilyonlarca şekle girebilen Box isimli eserimle İstanbul'un çok yönlülüğüne değindim" dedi.

Sergiye Istanbul'un seslerini taşıyan bardak altlıkları ve geleneksel çaycı tepsisi tasarımıyla katılan Tanya Ildıroğlu, "Geleneksel ve İstanbul dokusunu taşıyan motifleri tasarımlarımıza yansıtarak Avrupalı bir kültüre biraz da olsa İstanbul'un tadını tattırmaya çalıştık ve çok olumlu tepkiler aldık" ifadelerini kullandı.

Sergiyi destekleyen ETMK'nın (Endüstriyel Tasarımcılar Meslek Kuruluşu) başkan yardımcısı Gamze Güven ise "ETMK olarak ETTA isimli bir endüstriyel tasarım ajansı kurduk. Burada da sanal müze projemizin özel tanıtım filmi ile bütün dünyaya Türk endüstriyel tasarımının gelmiş olduğu noktayı, yapılan uluslarası ve ulusal ödüllü ürünleri sunaraktan artık dünya pazarında bizim tasarımcılarımızın da olduğunu göstermiş olduk" açıklamasını yaptı.

Murat Akçay'ın daha sonra masa ve dolaba dönüştürülebilen yelkenli şeklindeki bebek beşiği, Nagehan Kılıçarslan'ın camdan ürettiği ney ve Deniz Türkeri ile Reyhan Uras'ın papyon tasarımları en çok ilgi gören ürünler arasındaydı.

"The Taste of İstanbul" sergisini gezen tasarım öğrencisi Paola Russo tasarımların özellikle sadeliğinden etkilendiğini söyledi ve ürünlerin Tasarım Haftası'ndaki segilenen diğer ürünlerden daha gerçekçi bir dizayn vizyonuyla ayrıldığı yorumunu yaptı.

Güzel sanatlar akademisi mezunu Eser Sayır da sergiyi çok beğendiğini söylerken, Beril Sayır "3 senedir Milano Tasarım Hafta'sını ziyaret ediyorum, bu sene etkinliğe katılan Türk Tasarım köşesindeki ürünleri çok beğendim ve gurur duydum" dedi.

Serginin sponsorlarından Masko Mobilya Kenti'nin Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Karcı da Türkiye'nin tasarım ve modada isminin geçmesi için desteklerinin devam edeceğini açıkladı. - MİLANO

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Milano Tasarım Haftası'nda 'İstanbul'un Tadı' Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement