
Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) genel başkanı Sigmar Gabriel, dün DİTİB'e bağlı Duisburg Merkez Camii'ni ziyaret etti.Sigmar Gabriel'in, Almanya'da camilerin yapılmasına karşı çıkan Neo-nazilerin, Duisburg Merkez Camii'nin 200 metre yakınında gösteri yaptığı gün camiyi ziyaret etmesi oldukça dikkat çekti.
Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) genel başkanı Sigmar Gabriel, dün Duisburg'ta bulunan ve DİTİB'e bağlI olan Merkez Camii'ni ziyaret etti.Almanya'da camilerin yükselmesine karşı çıkan Neo-nazilerin, aynı gün ve aynı cami çevresinde gösteri yapması, SPD Genel başkanı Sigmar Gabriel'in cami ziyareti, özellikle Alman medyasnın yoğun ilgisini çekti.
Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Parlamento SPD Grup başkanı Hannelore Kraft ve bazı partililerle Duisburg Merkez Camii'ne gelen Sigmar Gabriel, burada cami derneği başkanı Muhammed Al, Eğitim ve Diyalog Merkezi başkanı Elif Saat ve işletme müdürü Zülfüye Kaykın tarafindan karşılandı.Ziyarette DİTİB'in Dinler Arası Diyalog Sorumlusu Rafet Öztürk ve müdürü Mehmet Yıldırım da hazır bulundu.
Almanya'da minareli olarak tamamlanmış en büyük cami olan Duisburg Merkez Camii'nin içini de gezen ve hayranlığını gizlemeyen Sigmar Gabriel, cami hakkında yetkililerden bilgi aldı.
Ziyaret sırasında oldukça samimi tavırlar sergileyen Sigmar Gabriel, yakasına takdığı DİTİB rozetiyle de ayrıca dikkat çekti.
Daha sonra cami binasının toplantı salonunda devam eden ziyaretle ilgili konuşmalara yer verildi.Dernein basın sözcüsü Hüseyin Çetin'in sunumuyla başlayan konuşmalarda, ilk kürsüye gelen dernek başkanı Muhammed Al, "yasalarda yazılı olan demokrasiyi, yaşamak ve yaşatmak zorundayız.Avrupa'da müslümanlara karşı bir baskının olduğunun farkına varmalıyz.Sayın Gabriel, aşırı sağcı grubun gösteri yaptığı bir günde bize, gösterdiğiniz destek ve duyarlılıktan dolayı size teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Ziyaretini tamamlamadan önce bir konuşma da yapan SPD Genel başkanı Sigmar Gabriel, "fikirlerimizin aynı olmasını kimse düşünemez.Ama bir araya gelerek konuşursak, birbirimizi daha iyi anlar ve sorunları birlikte çözeriz" dedi
Din özgürlüğü var.Bunu engellemek isteyenler, yasalara aykırı davranmış olurlar ifadelerini kullanan ve neo-nazilerin camilere karşı gösteri yapmasına deyinen Sigmar Gabriel, "aşırı sağcıların yer aldığı parti (NPD), Almanya'da fazla büyük bir grup değil.Ama seçim zamanı mutlaka sandığa gidin ve bunlara karşı demokrasiden yana olan herhangi bir partiye oyunuzu kullanın ve onların şansını ellerin alın" şeklinde konuştu.
Gördüğü ilgiden dolayı konuşmasının son bölümünde cami yetkililerine teşekkür eden Sigmar Gabriel, ikram edilen Türk çayını içtikten sonra heyetiyle birlikte camiden ayrıldı.
Son Dakika › Dünya › Neo-Nazilere Rağmen Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.