NYT: Erdoğan, Krizden Yabancı Büyükelçileri Sorumlu Tuttu - Son Dakika
Dünya

NYT: Erdoğan, Krizden Yabancı Büyükelçileri Sorumlu Tuttu

NYT: Erdoğan, Krizden Yabancı Büyükelçileri Sorumlu Tuttu

Yolsuzluk operasyonu ile ilgili Erdoğan hükümetinin ABD'ye işaret etmesi üzerine NYT, "Türk Başbakanı yabancı büyükelçileri sorumlu tuttu" dedi.

22.12.2013 11:13  Güncelleme: 11:23

New York Times, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü, Türk siyasetçilerinin bir krizle karşı karşıya bulundukları zaman geleneksel olarak başvurdukları yabancı güçleri sorumlu tutma stratejisine sarılmaya devam etti. Bu vakada sorumlu tutulan ise ABD oldu" görüşünü dile getirdi.

"ÖZELLİKLE ABD'DEN SÖZ ETMEDİ"

Başbakan Erdoğan'ın "provokatif olarak adlandırdığı eylemler nedeniyle yabancı büyükelçileri sınır dışı etmekle tehdit ettiğini" kaydeden gazete, buna karşın Erdoğan'ın spesifik olarak ABD'den söz etmediğini belirtti.

RİCCİARDONE İDDİALARI REDDETTİ

Erdoğan'ın konuşmasından önce "hükümet yanlısı dört gazetesinin tırmanan yolsuzluk operasyonunun arkasında ABD'nin olduğunu ima ettiklerini" bunun üzerine de Büyükelçi Francis Ricciardone'nin bir açıklama yaparak iddiaları reddettiğini anlatan gazete, şunları da yazdı:

"Hükümet yanlısı medyanın dile getirdiği ve Türkiye'de Amerikan ve Yahudi karşıtı hissiyatın yaygın olduğu için halkın bazı kısımlarında yankı bulan komplo teorilerinin, soruşturmanın hedeflerinin biri olan devlete ait Halkbank'ın geçmişte ABD tarafından, İran'a nükleer programına ilişkin uygulanan yaptırımları by pass etmeye yardım etmekle suçlanmış olmasına odaklanıyor."

"SORUŞTURMA ERDOĞAN İÇİN SİYASİ KRİZ HALİNE GELDİ"

NYT, "genişleyen soruşturmanın hızla Sayın Erdoğan için siyasi bir kriz haline geldi, belki 10 yılı aşkın iktidar döneminde karşı karşı kaldığı en kötü kriz" değerlendirmesinde de bulunduğu haberinde Erdoğan'ın Gezi olayları sırasında da yabancıları sorumlu tuttuğunu anımsattı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya NYT: Erdoğan, Krizden Yabancı Büyükelçileri Sorumlu Tuttu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement