Obama'dan İsrail'e 'Abi' Güvencesi - Son Dakika
Dünya

Obama'dan İsrail'e 'Abi' Güvencesi

Obama\'dan İsrail\'e \'Abi\' Güvencesi

ABD Başkanı Obama, telekonferans aracılığıyla 900 hahama ABD - İsrail ittifakı için güvence verdi.

23.09.2011 12:26  Güncelleme: 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD Başkanı Barack Obama, yüzlerce hahama hitap ederken, İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ABD'ye güvenebileceğini bildiğine dikkat çekti ABD Başkanı Barack Obama, yüzlerce hahama hitaben ABD-İsrail ittifakının her zamankinden güçlü olduğunu vurgularken, İsrail- Filistin krizinin çözülmesi gerektiğini belirterek, "Budur, sanıyorum, Türkiye ile İsrail arasındaki derin gerilimin nedeni" şeklinde konuştu.

Yedioth Ahronoth gazetesinin internet sitesi, Başbakan Obama'nın, BM Genel Kurulu'nda "siyonist" olarak nitelendirildiğini belirttiği konuşmasından bir gün sonra Beyaz Saray'da bir telekonferans aracıyla 900 kadar hahama hitap ederken, ABD-İsrail ittifakının her zamankinden güçlü olduğunu vurguladı.

Barack Obama, "İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD'ye güvenebileceğini biliyor" diyerek Ortadoğu sorununa adil ve kalıcı bir çözüm bulma arayışını sürdüreceklerini ifade etti.

ABD ile İsrail arasındaki bağların "kırılmaz" olduğunu da vurgulayan Obama, Ortadoğu bölgesinin istikrarı için atılması gereken en önemli adımın İsrail-Filistin krizinin çözülmesi olduğunu, bu itilafın Mısır'daki kargaşayı beslediğini belirterek şöyle devam etti:

"Budur sanıyorum Türkiye ile İsrail arasındaki derin gerilimin nedeni ve Türkiye, tarihi olarak İsrail'in bir dostu ve müttefik oldu. Bu nedenle doğrudan müzakerelerin o kadar hayati olduğunu düşünüyoruz."

ABD Başkanı Obama ayrıca, Mısır ile İsrail arasındaki barış anlaşmalarının korunmasının gereğine de vurgu yaptı. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Dünya Obama'dan İsrail'e 'Abi' Güvencesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement