Onur Air'den, KKTC Kokteyli - Son Dakika
Dünya

Onur Air'den, KKTC Kokteyli

Onur Air\'den, KKTC Kokteyli

Onur Air, dün yaptığı seferle İstanbul-Ercan arasında yeniden tarifeli uçak seferleri başlatmasını dün akşam Girne Cratos Premium Hotel'de verdiği kokteylle kutladı.

01.04.2011 14:30

- ONUR AIR'DEN, KKTC KOKTEYLİ

Türkiye'nin özel havayolu şirketlerinden Onur Air, dün yaptığı seferle İstanbul-Ercan arasında yeniden tarifeli uçak seferleri başlatmasını dün akşam Girne Cratos Premium Hotel'de verdiği kokteylle kutladı.

Onur Air'ı tanıtıcı sinevizyon gösterisiyle başlayan etkinlikte KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, KKTC Sağlık Bakanı Ahmet Kşif ve Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu birer konuşma yaptı.

BOLUKÇU: "İST-ERCAN ARASINDA HER GÜN 2 SEFER GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu gecede yaptığı konuşmada, Mayıs 1992'de kurulan Onur Air'ın ilk seferini charter olarak Ercan'a gerçekleştirdiğini anımsattı. Onur Air ve aynı çatı altında faaliyet yürüten Ten Tur'un faaliyetleri hakkında katılımcılara bilgi veren Bolukçu, Onur Air'ın her gün 2 uçakla İstanbul-Ercan arasında biri tarifeli diğeri charter olmak üzere 2 sefer düzenleyeceğini belirtti.

MAYIS'TA TRABZON SEFERLERİ BAŞLAYACAK.

Mayıs ayında, KKTC'den Trabzon'a da haftada 2 sefer başlatacaklarını, bunun yanı sıra KKTC'ye Türkiye üzerinden İngiltere, İtalya, Slovenya, Almanya, İran ve Fransa olmak üzere 7 ülkeye ulaşım sağlayacaklarını da ifade eden Bolukçu, Onur Air'ın seferleriyle, dünyanın birçok ülkesi ve Türkiye'nin her kentiyle KKTC arasında ulaşım sağlanacağını söyledi. Konuşmasında 1994 yılında Fransa'dan KKTC'ye direkt uçuş gerçekleştirmek için yaptıkları girişimlere de değinen Bolukçu, siyasi nedenlerle engellenen bu seferlerle ilgili; "Umarım, Kıbrıs'a ilk tarifeli uçuşu da biz gerçekleştiririz" dedi.

"SEFERLERİMİZ KKTC TURİZMİNİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAYACAK"

Şahabettin Bolukçu, KKTC'ye başlattıkları seferlerin şirketleri ve KKTC ekonomisi için önem taşıdığını da kaydederek, turizm ve havacılığın birlikte gelişen sektörler olduğuna işaret etti. Bolukçu, başlatılan seferlerin KKTC turizminin gelişmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

TATAR: "BU, KKTC'YE OLAN GÜVENİN TEYİDİDİR"

KKTC Maliye Bakanı Ersin Tatar ise, Onur Air'ın KKTC'ye uçuşları yeniden başlatmasının sevindirici olduğunu dile getirerek, ekonomik açıdan oldukça sıkıntılı bir döneme denk gelen bu seferlerin ülke turizmi ile ekonomisine önemli katkılar yapacağına inanç belirtti. Tatar, Onur Air'ın ülkeye uçuşlarını yeniden başlatmasının KKTC'yi Türkiye ve dünyaya bağladığını ifade ederek; bu seferlerin KKTC'ye duyulan güvenin teyit edilmesi anlamını taşıdığını da kaydetti. Tatar, Kıbrıslıların kendilerine güvenmelerini isteyerek, Kıbrıs'ın layık olduğu güzel günlere ulaşacağına inandığını söyledi.

SANER: "TURİZMİN KALİTELİ VE HIZLI OLMASINI İSTİYORSAK, TURİSTİ HIZLI BİR ŞEKİLDE TAŞIMAMIZ GEREKİR"

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner de yaptığı konuşmada, ada ülkelerine ulaşımın en süratli ve kolay yönteminin havayolu olduğunu belirterek, Onur Air'ın KKTC'ye başlattığı seferlerin KKTC için hayati önem arz ettiğini belirterek, "Turizmin kaliteli ve hızlı olmasını istiyorsak, turisti hızlı bir şekilde taşımamız gerekir" dedi.

KKTC'de havacılık sektörünün önünü açmak ve sektörün ilerlemesini sağlamak için bu yıl çok önemli kararlar alındığını belirten Bakan Saner, bu kapsamda KKTC'ye uçan havayolu şirketi sayısının 3'ten 6'ya çıkarıldığını kaydetti. Onur Air gibi havacılık sektörü ve tur operatörlüğünü birlikte yürüten bir şirketin KKTC'ye uçuş başlatmasının önemli olduğunu vurgulayan Saner, şirket sayısındaki artışla ülkeye 2.5 milyon olan giriş-çıkış sayısını yüzde 20 artırarak 3 milyonun üzerine çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

Hava ulaşımı konusunda bu gelişmeler yaşanırken, hükümet ve bakanlık olarak Ercan Havalimanı'nın kapasitesini artırmak için altyapı çalışması hazırlığı yaptıklarını da belirten Bakan Saner, söz konusu projenin son aşamaya geldiğini kaydetti. KKTC'ye sefer düzenleyen havayolu sayısının Onur Air ile birlikte 6'ya çıktığını bu durumun mutluluk verici olduğunu ifade eden Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner, bunun; tarifeli seferlerle KKTC'den Türkiye'ye ve charter seferlerle yurtdışına ulaşımı kolaylaştıracağını belirtti.

KAŞİF: "ÜLKEMİZİN KALKINMASI İÇİN ÖNEMLİ BİR HADİSEDİR"

KKTC sağlık Bakanı Ahmet Kaşif de konuşmasında, ada ülkelerinde hava koşullarına bağlı olarak kapanabilen deniz yoluna kıyasla havayolu ulaşımının önemine değinerek, Onur Air'ın yıllar sonra KKTC'ye başlattığı ikinci atılımın; ekonomi ve turizm sektörüne yapacağı katkı ve ülkenin kalkınması açısından önemli bir hadise olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Onur Air'den, KKTC Kokteyli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement