Putin: 'Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok' - Son Dakika
Dünya

Putin: 'Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok'

Putin: \'Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok\'

II. Dünya Savaşı'nın sonunda Nazi Almanyasının kayıtsız şartsız teslimiyetini müttefik ülkelerle imzaladığı 9 Mayıs'ı, Zafer Günü olarak kutlayan Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin 'Bizim için, Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok' dedi.

09.05.2023 14:19  Güncelleme: 14:54

II. Dünya Savaşı'nın sonunda Nazi Almanyasının kayıtsız şartsız teslimiyetini müttefik ülkelerle imzaladığı 9 Mayıs'ı, Zafer Günü olarak kutlayan Rusya'nın Devlet Başkanı Vladimir Putin "Bizim için, Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok" dedi.

Zafer Günü'nün 78'inci yıldönümü kutlamaları kapsamında bugün Kızıl Meydan'da yapılan askeri geçit sonrasında halka seslenen Putin "Bizim için, Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok. Gezegendeki insanların büyük çoğunluğu gibi biz de barışçıl, özgür ve istikrarlı bir gelecek görmek istiyoruz" dedi. Kızıl Meydan'daki törenin ardından Putin ve törene katılan diğer ülkelerin devlet başkanları, törenle Meçhul Asker Anıtı'na çiçek bıraktı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan ve 8 binden fazla askeri personelin katıldığı kutlamalara ayrıca Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı Emomali Rahmon, Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov ve Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev katıldı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Dünya Putin: 'Rusya için ne batıda ne de doğuda dost olmayan veya düşman millet yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement