
Rusya'da önde gelen muhalif liderlerin evlerine polis tarafından yapılan baskınlar ve bazı liderlerin gözaltına alınması, bugün Moskova'da düzenlenen izinsiz gösteriyle protesto edildi. Rusya Başsavcılığı Soruşturma Komisyonu binası karşısında düzenlenen izinsiz protesto eylemine müdahalede bulunan Rus polisi, eylemcileri gözaltına aldı.
İlk başta Soruşturma Komisyonu binası karşısındaki tramvay durağında tramvay bekliyor gibi hareket eden eylemciler, daha sonra "Siyasi tutuklulara özgürlük", "Polis devletine hayır" sloganları atmaya başlayınca gözaltına alındı. Yaklaşık 15 kişinin gözaltına alındığı gösteriyi yerli ve yabancılardan oluşan basın ordusu takip etti.
İHA'ya açıklamada bulunan muhalefetin önde gelen isimlerinden Duma milletvekili İlya Ponomarev, "Gördüğünüz gibi biz burada tramvay durağında bekliyoruz. Anayasamıza göre tramvay durağında beklemek suç sayılmıyor. Dolayısıyla polisin bize müdahalede bulunma hakkı yok. Ayrıca tek kişilik oturma eylemi yapan arkadaşlarımızın bugün gözaltına alındığını gördük. Bu da yasalara aykırıdır" dedi.
Bilindiği gibi Mihail Kosenko, Stepan Zimin, Denis Lutskeviç, Maksim Luzyanin, Andrey Barabanov gibi isimlerin de aralarında bulunduğu çok sayıda muhalif lider, 6 Mayıs'ta düzenlenen "Milyonlar Yürüyüşü" gösterisinden sonra halkı polise karşı kışkırttığı gerekçesiyle tutuklanmıştı. - MOSKOVA
Son Dakika › Dünya › Rusya'daki Tutuklu Muhaliflere Destek Gösterisi Yeni Göz Altılarla Sona Erdi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.