Rusya, Kırım Tatar Televizyonunu Kapattı - Son Dakika
Dünya

Rusya, Kırım Tatar Televizyonunu Kapattı

Rus hükümeti, geçtiğimiz sene ilhak ettiği Kırım Yarımadası’nda yayın yapan Tatar televizyonu ATR’yi ve kanala bağlı kuruluşları kapattı.

01.04.2015 17:35

Rus hükümeti, geçtiğimiz sene ilhak ettiği Kırım Yarımadası'nda yayın yapan Tatar televizyonu ATR'yi ve kanala bağlı kuruluşları kapattı.

Rus medya düzenleyici kurumu Roskomnadzor, ATR'ye 31 Mart'a kadar Rus yasalarına göre kayıt olması için süre vermişti. Ancak Ekim ayından bu yana 4 kez yaptığı başvuruları çeşitli teknik ayrıntılar sebep gösterilerek reddedilen ATR kanalı, 5. ve son yaptığı başvuruya da cevap alamamıştı. Bunun üzerine kanalın yayını dün gece itibariyle kesildi. ATR medya holdinge bağlı radyo kanalları Meydan ve Lider'in yanı sıra çocuk kanalı Lale ve 15 Dakika adlı bir haber sitesi de Rus kurum tarafından kapatıldı.

Yayına 2006 yılında başlayan ilk bağımsız Kırım Tatar televizyon kanalı olan ATR, Tatarca, Rusça ve Ukraynaca yayın yapıyordu. - SİMFEREPOL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Rusya, Kırım Tatar Televizyonunu Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement