Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şeref Ahmed, ülkesinin başını ağrıtan deniz korsanlarıyla etkin mücadele için destek istediği Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den olumlu yanıt aldı.
Cumhurbaşkanı Gül, Somalili mevkidaşı Ahmed ile başbaşa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından Çankaya Köşkü’nde ortak basın toplantısı düzenledi. Gül, uluslararası kamuoyunun da önemli mesele olarak gördüğü Somali’deki durum hakkında Türkiye’nin yapıcı ve faydalı olabilmesi için bu görüşmelerin yapıldığını belirtti. Somali’nin Aden Körfezi’ndeki stratejik konumuna dikkati çeken Gül, bölgedeki korsan olaylarının dünyayı ve Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini ifade etti. Gül, "Somali halkının acılarının giderilmesi ve güvenliğin sağlanmasıyla ilgili önemli adımlar atılıyor. Türkiye de Somali’ye bu konularda her türlü desteği verecektir" dedi.
Şeyh Ahmed, Somalililerin korsanlık işlerine karışmasından ve deniz geçiş yollarına mani olmalarından büyük üzüntü duyduklarını belirtti. Sorunun çözümlenebileceğini söyleyen Ahmed, ancak başta Türkiye olmak üzere uluslararası toplumun desteğine de ihtiyaç olduğunu kaydetti.
Son Dakika › Dünya › Somali Türkiye'den Korsanla Mücadele İçin Destek İstedi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.