Suriye'de Türkmenler Tarafından 'Sultan Abdulhamid Han Tugayı' Kuruldu - Son Dakika
Dünya

Suriye'de Türkmenler Tarafından 'Sultan Abdulhamid Han Tugayı' Kuruldu

Suriye\'de Türkmenler Tarafından \'Sultan Abdulhamid Han Tugayı\' Kuruldu

Suriye’de Esad ve destekçilerine karşı savaşan Bayır-Bucak Türkmenleri, Sultan Abdülhamid Han Tugayı’nı kurdu.

19.01.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Suriye'de Esad ve destekçilerine karşı savaşan Bayır- Bucak Türkmenleri, Sultan Abdülhamid Han Tugayı'nı kurdu. Kurulan tugaya bağlı birlikler Laskiye kırsalında Esad askerleri ve destekçilerine karşı savaşacak.

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın Laskiye bölgesinde 4 yıldır Esad güçlerine karşı savaşan Osman Gazi, Ömer Bin Abdülaziz ve Ömer Muhtar adlı birliklere son dönemde çok sayıda Türkmen gencin katılmasıyla Sultan Abdülhamid Han Tugayı kuruldu. Tugay Komutanlığına ise daha önce Ömer Muhtar Birliği Komutanlığını yürüten Ömer Abdullah getirildi. Türkmenlerin güçlerini tek çatı altında birleştirdiği tugay Laskiye kırsalında ve Türkmen Dağları'nda Esad'a bağlı şebbihalarla savaşıyorlar.

Abdulhamid Han Tugayı'nın kurulduğunun duyurulduğu açıklamada, Reyhanlı'da yaşanan bomba yüklü araçların patlatılması olayının faili, Abdullah Öcalan'la 19 yıl boyunca birlikte hareket ederek PKK'nın Suriye kanadını oluşturan Mihraç Ural'a bağlı Mukaveme Suriyyi örgütü ile de sürekli sıcak çatışmalara girildiği belirtilerek, "Bizler Bayır-Bucak bölgesinin Türkmen mücahitleriyiz. 40 yıllık hain, dinsiz, despot Esad rejiminin baskılarından kurtulup dinimizi özgürce yaşayıp, kendi dininden, özünden, milletinden, yaşadığı topraklardan vazgeçmek istemeyen mücahitleriz. 4 yıldan beri süren savaşta kanımızla, canımızla uğraşlar verdik. Tüm imkansızlıklara rağmen yılmadık, yıkılmadık. Bu kahramanca verdiğimiz mücadeleye devam etmekte boynumuzun borcudur. Dinimizi ve dilimizi asimile edip bizi ata yadigarı Bayır-Bucak topraklarından atmak isteyen Esad rejimine karşı canımız pahasına kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Bu mücadelemize Sultan Abdulhamid Han Tugayını kurarak milletimize ve dinimize daha faydalı işler yaparak devam edeceğiz. Sultan Abdulhamid Han Tugayı üç bölüğün birleşmesi ile kuruldu. Mücadelemizde Allah yolundan dönmeyecek ve milletimize ihanet etmeyeceğiz. Bu büyük İslam davasından vazgeçmeyeceğiz. Canımız ve kanımız İslam dinine ve milletimize feda olsun" denildi. - NEVŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Suriye'de Türkmenler Tarafından 'Sultan Abdulhamid Han Tugayı' Kuruldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement